Rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu

 Oana Pantazi
.

Dacă doriți să preparați un preparat de post inedit, vă provocăm să încercați rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu. E simplu de făcut, conține ingrediente puține și, nu în ultimul rând, e delicioasă!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu, un preparat poate neobișnuit pentru unii, va deveni, cu siguranță, preferata întregii familii. Mai mult, este o variantă perfectă pentru zilele de post, când tentațiile sunt mari, iar alternativele puține. Paradoxal, deși nu conține ouă și nici unt, este absolut delicioasă și nici nu conține prea multe calorii.

Rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu

În special în perioada de post este foarte complicat să prepari o prăjitură care să nu conțină lapte, unt și ouă, ingrediente care dau savoare oricărui preparat. Iată însă că chef Florin Dumitrescu le-a prezentat fanilor săi o variantă gustoasă, economică și ușor de preparat… dovadă că mălaiul este gustos nu doar sub formă de mămăligă sau ingredient pentru pane-uri. Iată de ce aveți nevoie pentru a o prepara!

Citește și: Mâncare ușoară de vară: rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan

Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.

Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.

Citește și: 3 rețete ușoare de vară.

Ingrediente

  • 100 g de mălai
  • 200 g de făină
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 praf de copt
  • un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 300 ml lapte de migdale
  • o portocală și coaja acesteia

Cum se prepară prăjitura cu mălai a lui Florin Dumitrescu

Rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu. Dacă până acum nu ați considerat mălaiul demn de o prăjitură gourmet, după ce veți găti acest preparat vă veți schimba opinia. Iată cum se prepară!

Mai întâi, cerneți printr-o sită mălaiul, făina și zahărul pudră, într-un vas. Adăugați apoi praful de copt și bicarbonatul de sodiu și amestecați bine, apoi adăugați treptat laptele de migdale. Mixați bine compoziția, în care adăugați treptat coaja de portocală rasă.

Între timp, încingeți cuptorul la 170 de grade și turnați compoziția într-o tavă în care, în prealabil, ați pus foaie de copt. Prăjitura trebuie să stea la cuptor maximum 30 de minute. În timp ce se coace, pregătiți siropul din 4 lingurițe de zahăr pudră și zeama de la portocala pe care ați ras-o.

După ce s-a copt prăjitura, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească, apoi turnați siropul deasupra. Se ornează cu felii de portocală.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton