Prăjitură cu mac, rețeta făcută de Mădălina Crețan la Chefi la Cuțite. Era preferata lui Nosfe

 Laciu Andreea
.

Lady Nosfe, așa cum a fost numită Mădălina Crețan la Chefi la Cuțite, a reușit să îi impresioneze pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu într-una dintre edițiile sezonului 11. A obținut chiar și un punctaj de 11 puncte pentru această rețetă de prăjitură cu mac și migdale, cu glazură de ciocolată neagră și căpșună.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

După ce a primit un mesaj din partea unui admirator care și-a dorit să afle rețeta acestui desert delicios, Mădălina Crețan a decis să o posteze, pe blogul ei personal. A dezvăluit și că prepară acest desert de mulți ani. De asemenea, a mărturisit și că această prăjitură cu mac era chiar preferata soțului ei, Nosfe.

Rețetă de prăjitură cu mac, făcută de Mădălina Crețan

„Pentru prima etapă aveți nevoie de:

  • o cană cu lapte (cca 300 ml)
  • 2 căni de zahăr (cca 300 gr)
  • 1 pachet de margarină/unt (200 gr)
  • 100 gr mac

Secret: eu folosesc mereu ca și unitate de măsură cana, nu cântăresc. Rețeta originală este cu margarină și sunt cofetari care spun că sigur margarina aia are un scop precis, dar eu de ani de zile o fac cu unt și gustul este același.

Într-o crăticioară puneți la fiert cele 4 ingrediente de mai sus și lăsați-le să dea în 3-4 clocote (adică lăsați pe foc până se formează o spumă deasupra). Amestecați constant.

Citește și: Soția lui Nosfe, mărturisire cu ochii în lacrimi despre perioada grea de doliu: „Zilnic sunt șocuri…”

Citește și: Rețeta de piure de cartofi a lui chef Florin Dumitrescu. Secretul unui preparat cremos

Citește și: Rețeta de melanzane cu carne a lui Cătălin Scărlătescu

Citește și: Mădălina Crețan, soția lui Nosfe, mesaj emoționant după ce a fost eliminată de la Chefi la Cuțite: „Această competiție mi-a adus…'

După ce se răcește compoziția adăugați:

  • 4 gălbenușuri
  • 2 căni de făină (300 gr sau aceeași cană de la început)
  • 1 praf de copt (10 gr)
  • Esența de migdale (nu foarte multă pentru că veți transforma aroma în parfum și poate deveni deranjant)

Amestecați bine și apoi adăugați cele 4 albușuri bătute spumă. (P.S. Eu am uitat de albușuri la Chefi la Cuțite în marea aia de emoții și tot am obținut 11 puncte, dar vă promit că această prăjitură completă este un desert de 15 puncte).

Turnați compoziția într-o tavă de 30/20 cm tapetată în prealabil cu unt/ulei și făină și dați la cuptor pentru aproximativ 30 min, la 180 grade (verificați din când în când interiorul cu un bețișor de lemn, de frigăruie, iar în momentul în care scoateți bețișorul curat, fără aluat, prăjitura este coaptă).

Cât prăjitura stă la cuptor vă puteți ocupa de glazură pentru care aveți nevoie de:

  • 10 linguri de lapte
  • 1 cană de zahăr (150 gr)
  • 5 linguri de cacao

Puneți aceste ingrediente la fiert si la primul clocot luați de pe foc și turnați peste prăjitură.

Secret: prăjitura se taie caldă și apoi se glazurează. O puteți orna cu fulgi de migdale, dar o puteți savura la fel de bine și fără„, este rețeta postată de Mădălina Crețan, pe blogul ei personal.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton