Rețetă de prăjitură cu gutui caramelizate. Perfectă pentru zilele de toamnă

.

Rețetă de prăjitură cu gutui caramelizate. Toamna este anotimpul cel mai bogat când vine vorba de fructe și legume. În această perioadă avem acces la o gamă diversificată de ingrediente pentru rețetele noastre. Prăjitura cu gutui caramelizate este ideală pentru a fi savurată anotimpul acesta!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de prăjitură cu gutui caramelizate. Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, gustos și savuros, iar singurele fructe pe care le ai la îndemână sunt cele de sezon, atunci îți recomandăm să încerci această rețetă. Prăjitura cu gutui caramelizate este ideală pentru zilele de toamnă petrecute în familie!

Citește și: Rețetă de conopidă în saramură pentru iarnă

Citește și: Rețetă de Sangria.Perfectă pentru tine și prietenii tăi!

Citește și: Rețetă de prăjitură cu pișcoturi și budincă


Citește și: Rețetă mâncare de vinete turcească.Ușor de preparat

Rețetă de prăjitură cu gutui caramelizate – Ingrediente

  • 2 gutui de dimensiuni potrivite
  • 200 grame de făină albă
  • 150 grame de zahăr
  • 3 ouă
  • o jumătate de plic de praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • o lingură de ulei de floarea soarelui
  • o linguriță de scorțișoară
  • un cubuleț de unt

Rețetă de prăjitură cu gutui caramelizate – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa în primă fază de gutui. Acestea se spală bine și se taie în cubulețe.
  2. Într-o tigaie se pune untul împreună cu zahărul și se caramelizează până când devin aurii.
  3. Peste amestec se pun gutuile tăiate și scorțișoara. Acestea se lasă pe foc până când se ajunge la o consistență al dente. Când e gata, se lasă la răcit.
  4. Cele 3 ouă se bat împreună cu zahărul. Se adaugă uleiul, coaja rasă de la o lămâie, făina și praful de copt. Acestea se amestecă bine.
  5. Peste amestecul obținut se pun gutuile caramelizate și răcite. Se amestecă până la omogenizare cu ajutorul unei spatule.
  6. Pe o tavă se pune puțin ulei și hârtie de copt. Compoziția obținută anterior se pune în tavă și se nivelează.
  7. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute.
  8. Când este gata, se poate pudra cu zahăr sau scorțișoară, potrivit FANATIK

Sursă foto: Shutterstock