Rețetă de prăjitură cu caise

.

A venit sezonul lor, așadar vă recomandăm cea mai simplă și delicioasă rețetă de prăjitură cu caise. Garantat, acest desert fin și parfumat va deveni preferatul întregii familii. În plus, este simplu de făcut și conține ingrediente ieftine.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de prăjitură cu caise. Parfumul lor special este inconfundabil, iar gustul este unul pe măsură, așadar caisele, unele dintre cele mai apreciate fructe de vară, pot deveni vedeta farfuriei într-un desert fin, gustos și ușor de preparat. Pe cât este de simplă, pe atât este de delicioasă această prăjitură!

Rețetă de prăjitură cu caise

Pandișpanul, supranumit și sponge cake, este un aluat extrem de versatil, care poate fi folosit la prepărarea multor deserturi. Dar nimic nu este parcă mai delicios decât prăjitura cu caise, un dulce perfect pentru zilele caniculare de vară. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!


Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt

Citește și: Rețetă de supă cremă de ardei copți

Citește și: Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi.Gata în 20 de minute

Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi de post.Gustoasă și sănătoasă!

Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin

Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 200 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 200 g zahăr
  • 220 g făină
  • 500 g caise
  • un plic zahăr vanilinat
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare

Cum se prepară prăjitura cu caise

Rețetă de prăjitură cu caise. Se spală caisele, se taie în două și se scot sâmburii. Apoi, se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu uleiul, praful de copt, vanilia, iaurtul și un praf de sare.


Albușurile se bat bine cu mixerul, cu un praf de sare, iar când devin spumă, se adaugă, puțin câte puțin zahărul, mixând până când capătă consistența unei bezele.

Compoziția cu gălbenus se amestecă cu 200 g făină și, la final, se pune spuma de albuș, câte o lingură, amestecând de jos în sus, cu grijă, până la omogenizare.

Amestecul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra se așază jumătaățile de caisă, date în prealabil prin 20 de grame de făină, pentru a nu se scufunda în compoziție.


Prăjitura se coace, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de circa 40 de minute. Pentru a verifica dacă este coapătă, faceți testul cu scobitoarea. Dacă se lipește blatul de ea, mai lăsați prăjitura la cuptor câteva minute.

Se poate servi ca atare sau pudrată cu zahăr farin.

Foto: Shutterstock