Rețetă de prăjitura Cabana. Desert delicios

.

Rețetă de prăjitura Cabana cu cremă de cacao. Acest desert este unul foarte popular în România. Aproape că nu există cofetărie printre care să trecem și ea să ne facă cu ochiul din vitrină. Este delicioasă, ușor de preparat, și mereu iubită de copii, adulți și bunici.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de prăjitura Cabana cu cremă de cacao. Dar, dacă nu vreți să vă deplasați până la cofetărie, atunci când vi se face poftă, aflați că desertul celebru se prepară simplu și este sănătoasă. Iată cum faceți cea mai bună prăjitura Cabana cu cremă de cacao.


Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere și cremă de vanilie

Citește și: Rețetă pentru prăjitura Albinuța

Citește și: Rețetă de prăjitură cu gem si aluat ras

Citește și: Prăjitură cu ness şi nuci

Rețetă de prăjitura Cabana cu cremă de cacao. Ingrediente

Pentru foi
500 g făină
3 ouă
150 g zahăr
100 ml ulei
200 ml lapte
1 plic praf de copt
1 fiolă esenţă de rom

Pentru cremă
5 gălbenuşuri
500 ml lapte
3 linguri de amidon
200 g unt
10 linguri zahăr
2 linguri cacao

Pentru glazură
100 g ciocolată
50 ml lapte
2 linguri ulei


Rețetă de prăjitura Cabana cu cremă de cacao. Mod de preparare

Rețetă de prăjitura Cabana cu cremă de cacao. Pentru început, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se amestecă cu albuşurile bătute spumă. Mai apoi, se adaugă pe rând uleiul, laptele, praful de copt, făina şi esenţa de rom şi se frământă un aluat vârtos.

Rețetă de prăjitura Cabana cu cremă de cacao. În continuare, se ia aluatul și se împarte în trei părți egale, se întind trei foi subţiri, care se coc câte 10-15 minute pe dosul tăvii tapetate cu făină.

Zahărul se freacă spumă cu gălbenușurile şi se adaugă ­cacaua, ­amidonul şi laptele. Se fierbe compoziţia la foc mic până se îngroaşă, se lasă la răcit, după care se încorporează untul bătut spumă.


Apoi, se ia fiecare foie și se taie pe lung în trei fâşii egale şi se unge fiecare cu cremă. Se aşază o foaie ca bază şi cu alte ­două se formează un acoperiş.

După, cabana formată se aşază ­peste o altă fâşie şi se acoperă cu ­alte două foi. Cabana obţinută se aşază pe o ­altă fâşie şi se face iar un acoperiş.

La final, se topeşte ciocolata cu laptele şi uleiul, apoi se toarnă glazura obţinută peste prăjitură şi se dă la rece pentru 3 ore, scrie Clickpoftabuna.