Rețetă de pogăcele. Fragede și ușor de făcut

.

Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de pogăcele, acest preparat perfect pentru perioada de iarnă, a venit momentul. Și pentru că deja am trecut prin perioada plină de excese a Sărbătorilor, vă oferim o variantă mai light, dar la fel de gustoasă a pogăcelelor cu jumări!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de pogăcele. Cui nu-i plac produsele de patiserie fragede, cu miros și textură apetisantă? Iar dacă le mai pregătiți și în casă, cu produse proaspete și fără aditivi, pogăcelele vor deveni preferatele întregii familii. Rețeta tradițională conține jumări, însă varianta mai light, cu cașcaval, este de preferat.

Rețetă de pogăcele

Desigur, pogăcelele pregătite cu pastă de jumări sunt delicioase, dar reprezintă un boom caloric și sunt total neindicate pentru cei care au probleme cu silueta și colesterolul sau pentru cardiaci… De altfel, există și variantele cu untură, cu brânză și chiar și cu Nutella, dar am ales pentru voi o rețetă de pogăcele cu cașcaval. Iată de ce ingrediente aveți nevoie!


Citește și: Supă de pui a la grec.

Citește și: Rețetă mâncare de praz.

Citește și: Rețetă de ficăței de pui.Se prepară foarte ușor

Citește și: Cum să faci mascarpone de casă.Rețetă simplă

Citește și: Rețetă de creme brulee.Cel mai fin desert franțuzesc

Ingrediente

  • 1 ou
  • 150 g cașcaval afumat
  • 150 g lapte dulce
  • 125 g unt cu 82% grăsime
  • 500 g făină
  • 5 g drojdie uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • sare, piper și chimen, după gust

Cum se fac pogăcelele cu cașcaval

Drojdia se desface în puțin lapte cald, în care se dizolvă lingurița de zahăr, iar apoi se pune la mijlocul făinii cernute într-un vas. Se lasă câteva minute. Pe urmă, se adaugă oul amestecat cu sare și piper, 100 g de unt topit și răcit, laptele și se amestecă bine până rezultă un aluat compact și ușor ferm. Aluatul pregătit se acoperă și se lasă la căldură până își dublează volumul.


Înfăinați masa de lucru și întindeți apoi aluatul de pogăcele într-o foaie subțire, cu sucitorul. Se unge foaia de aluat cu jumătate din untul moale, se rade jumătate din cașcaval, peste jumătate din foaie, se presară puțin chimen măcinat și se împachetează în două, aducând partea de aluat liberă peste cea cu cașcaval. Se apasă aluatul pliat ușor cu sucitorul și se repetă operațiunea. Se acoperă pachetul de aluat cu folie și se dă la rece pentru 1-2 ore.

Apoi, se întinde, într-o foaie de aproximativ 2 cm grosime din care se decupează rondele și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt.


Pogăcelele se coc pentru 20-25 de minute, la 180 de grade. În ultimele 5 minute, se mai presară puțin cașcaval ras deasupra.

Foto: Shutterstock