Pentru că se apropie Sărbătorile, ne-am decis să vă oferim cea mai gustoasă rețetă plăcintă de post cu spanac și ciuperci. Pe cât e de simplu de făcut, pe atât este de gustoasă. Va deveni, cu siguranță, preferata întregii familii.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de plăcintă de post cu spanac și ciuperci. În perioada de post, gospodinele se confruntă cu veșnica problemă… Ce mai gătesc azi? Și cum să prepari un fel de mâncare fără carne care să fie și gustos, și sățios, noi vă oferim o rețetă ce poate fi consumată și ca fel în sine, dar și ca aperitiv la o masă festivă. Nu în ultimul rând, plăcinta cu spanac și ciuperci se pregătește rapid, iar costul ingredientelor este rezonabil.
Rețetă de plăcintă de post cu spanac și ciuperci
Plăcinta cu spanac și ciuperci poate fi un aperitiv perfect la o masă festivă, dar și un fel principal, dat fiind că, în pofida faprului că nu conține carne, este un preparat extrem de sățios. Se poate prepara cu foi din conerț, dar dacă vă pricepeți, este și mai gustoasă dacă pregătiți foile de plăcintă în casă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o pregăti.
- un pachet de foi de plăcintă
- 1 kg de spanac
- 1 kg de ciuperci champignon
- 100 ml de ulei de măsline
- 2 legături de ceapă verde
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt
Citește și: Rețetă de supă cremă de ardei copți
Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase
Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă
Cum se prepară plăcinta de post cu spanac și ciuperci
Rețetă de plăcintă de post cu spanac și ciuperci. Pentru umplutură, puteți folosi atât spanac proaspăt, cât și congelat. De asemenea, ciupercile pot fi proaspete sau din conservă. Trebuie să țineți cont că spanacul congelat va lăsa multă apă, la fel și ciupercile conservate. Dacă folosiți spanac proaspăt, spălați-l bine înainte, deoarece conține mult nisip sau pământ. După aceea, opăriți-l în apă cu sare câteva minute și lăsați-l să se scurgă bine. Pe urmă, tocați-l mărunt. Ciupercile, spălate, se taie felii. Dacă ciupercile și spanacul sunt conservate, se lasă, de asemenea, la scurs.
Apoi, puneți puțin ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare și, după ce se încinge, căliți puțin ceapa verde, apoi adăugați ciupercile spanacul, iar la final, pătrunjelul și mărarul tocate mărunt. Asezonați cu sare și piper după gust și lăsați să se călească împreună până scade zeama lăsată de ciuperci și de spanac.
Între timp, pregătiți foile de plăcintă. Ungeți tava cuptorului cu un strat de ulei, apoi adăugați, foaie cu foaie, o jumătate dintre foile de plăcintă, una peste alta, ungând fiecare strat cu puțin ulei. E indicat să folosiți o pensulă din silicon. Apoi adăugați compoziția de spanac și ciuperci și repetați operațiunea cu cealaltă jumătate de foi. Se unge cu ulei și foaia de deasupra, pentru a prinde o culoare frumoasă la copt.
Plăcinta se lasă la copt în jur de 30-40 de minute, la foc mic, în funcție de puterea cuptorului. Se taie după ce se răcește puțin.
Foto: Shutterstock