Rețetă de plăcintă cu gutui

.

Rețetă de plăcintă cu gutui. Un desert delicios, ușor de făcut și care se prepară în mai puțin de o oră. Dacă doriți să vă surprindeți membrii familiei cu un preparat inedit, nu ezitați să încercați recomandarea noastră de plăcintă cu gutui. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de plăcintă cu gutui. Este sezonul gutuilor, iar parfumul lor dulce-acrișor se simte în bucătăria oricărei gospodine. Acest ingredient poate fi preparat în cele mai diverse moduri: gem, garnitură, compot, tartă. Plăcinta cu gutui are un gust senzațional, un aluat fraged și poate fi preparată chiar și de către cei mai neîndemnatici în bucătărie. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, această plăcintă este ideală.

Citește și: Rețetă de pârjoale marinate de pui


Citește și: Rețeta de tocăniță de ghebe

Citește și: Dulceață de lămâie

Citește și: Rețetă de file de șalău cu sos de vin alb și cartofi natur

Rețetă de plăcintă cu gutui – Ingrediente

Pentru aluat:

500 g de făină

6 linguri de zahăr

6 linguri de ulei

1 pliculeț de praf de copt

1 pliculeț de zahăr vanilat și 6 ouă

Pentru umplutură:

5 gutui

2 mere

5 linguri de zahăr

2 linguri de stafide

50 g de miez de nucă zdrobit

âcoajă rasă de lămâie

1 praf de scorțișoară

2 linguri de biscuiți măcinați sau de pesmet

Rețetă de plăcintă cu gutui – Mod de preparare

1. Începeți cu fructele. Merele și gutuile se spală, se dau prin răzătoare, apoi se amestecă cu zahărul, scorțișoara și coaja rasă de lămâie.


2. În această etapă, compoziția se călește pentru câteva minute la foc mix, apoi se adăugă stafidele și se lasă la răcit.

3. Într-un bolc încăpător, se amestecă ouăle,  zahărul, uleiul și zahărul vanilat, apoi se adaugă făina cu praful de copt. Aluatul obținut se întinde și se împarte în două foi, potrivit bzi.ro.

4. Într-o tavă rotundă și unsă cu ulei, se așează prima foaie a blatului. Se presară biscuiții zdrobiți sau pesmetul, apoi se adaugă umplutura de gutui și mere. Ulterior, se mai pot pune nuci zdrobite, iar deasupra se întinde cea de-a doua foaie de aluat.


5. Plăcinta se bagă în cuptor pentru 45 de minute. Temperatura recomandată de coacere este de 180 de grade. La final, peste aceasta se presară zahărul vanilat. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik