Rețetă de plăcintă cu vișine

.

Rețetă de plăcintă cu vișine. Gustul ei dulce-acrișor, dar și aroma inconfundabilă fac din această delicioasă plăcintă desertul suprem. O puteți prepara chiar și în toiul iernii, iar asta deoarece este la fel de gustoasă și cu vișine congelate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Dacă nu ați încercat să pregătiți până acum o plăcintă cu vișine, a venit momentul! Este delicioasă în zilele reci de iarnă și este la fel de bună atât caldă, cât și rece. În plus, conține puține ingrediente… Nici nu ar fi nevoie, de altfel, deoarece savoarea vișinelor o transformă într-un preparat gourmet.

Rețetă de plăcintă cu vișine

Acest desert, cunoscut și sub popularul nume de ștrudel, nu reprezintă o provocare pentru persoanele care au mai puțină experiență în bucătărie, pentru că poate fi pregătit cu foi din comerț. Mai mult, nici anotimpul nu contează, puteți folosi vișine congelate, care se găsesc în orice supermaket. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă plăcintă cu vișine!


Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere, biscuiți și budincă

Citește și: Rețetă de sufleu de cartofi

Citește și: Rețetă de tartă cu mure

Citește și: Rețetă de fursecuri cu ciocolată

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 1 kg de vișine (curățate de sâmburi)
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri de pesmet
  • 50 ml unt topit
  • zahăr vanilinat sau esență
  • coja de la o lămâie rasă
  • 200 g nuci tocate (opțional)
  • zahăr pudră pentru decor

Cum se prepară plăcinta cu vișine

Se spală vișinele, se curăță de sâmburi și apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare până nu mai au zeamă. Apoi, se amestecă vișinele cu zahărul, cu vanilia și cu coaja de lămâie rasă și se adaugă și cele două linguri de pesmet. Apoi, adăugați și nucă tăită bucățele (opțional) și amestecați bine.


Urmează asamblarea. Se pun pe o hârtie de copt câte două foi de plăcintă unse cu puțin unt topit. În capăt, se așază un strat generos de umplutură de vișine, având grijă ca în părți să lăsați un spațiu liber, cam de 2-3 centimetri. Se rulează apoi foarte strâns, iar la la final capetele se introduc înuntru, pentru a nu curge compoziția.

Plăcintele – se obțin în jur de 4-5 bucăți – se pun apoi într-o tavă unsă cu ulei sau cu hârtie de copt. Se unge fiecare plăcintă cu puțin unt topit și pe alocuri, se înțeapă cu scobitoarea.


Se lasă la cuptor, la foc mediu, până se aurește frumos. La final, se presară zahăr pudră (opțional) pe deasupra.

Vezi şi: Placintă cu carne – 10 rețete de placintă cu carne

Foto: Shutterstock