Rețetă de plăcintă cu spanac și orez. Simplă și gustoasă

 Oana Pantazi
.

Rețetă de plăcintă cu spanac și orez. Dat fiind că ne aflăm în post, este destul de complicat să pregătești o plăcintă fără carne, brânză sau ouă care să fie și gustoasă… Dar iată că se poate! Iar cel mai bun exemplu este acest preparat savuros și sățios, cu spanac și orez.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de plăcintă cu spanac și orez. Se apropie vertiginos Crăciunul, însă, până atunci, chiar și cei care nu țin post trebuie să-și supravegheze alimentația, deoarece cu toții vom face excese. De aceea, vă propunem o delicioasă plăcintă cu spanac și orez, care nu conține nici ouă și nici brânză, dar este delicioasă.

Rețetă de plăcintă cu spanac și orez

Plăcinta cu spanac este un deliciu și cu toții am mâncat cel puțin o dată, acasă sau în concediu, spectaculosul preparat, de cele mai multe ori în combinație cu brânză feta. Iată însă că și varianta fără ouă și brânză este la fel de gustoasă și de hrănitoare și, în plus, nici nu conține atîtea calorii. Iată de ce aveți nevoie pentru a o prepara!

Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat

Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă

Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă
  • 1 kg spanac (congelat)
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras roșu mare
  • 4-5 căței de usturoi
  • 200 g de orez
  • 50 ml ulei de floarea soarelui sau de măsline
  • cimbru uscat
  • sare, piper
  • susan

Cum se prepară plăcinta cu spanac și orez

Rețetă de plăcintă cu spanac și orez. Ceapa și ardeiul gras se toacă mărunt, iar usturoiul se pisează. Încingeți ulei într-o tigaie și puneți mai întâi ceapa, până devine sticloasă, apoi adăugați ardeiul și usturoiul și continuați călirea. Pe urmă, puneți și orezul și căliți încă puțin împreună, apoi adăugați puțină apă și lăsați la fiert. Adăugați spanacul congelat cu câteva minute înainte de a se fi încheiat fierberea orezului, pentru a se găti împreună. Spre final, puneți sare, piper și cimbru uscat după gust. Verificați dacă este gătit orezul și, dacă e cazul, mai agăugați câte puțină apă. Se ia amestecul de legume de pe foc și se lasă să se răcească puțin.

Între timp, aprindeți cuptorul la poziția 2 (foc mediu) și ungeți tava cu ulei. Împărțiți foile de plăcintă în trei (câte 5 pentru un strat) și începeți să puneți în tavă, una peste alta, ungând fiecare foaie cu ulei înainte. Puneți o jumătate din compoziția de spanac în tavă și continuați procedura. După ce ați pus al doilea rând de foi, adăugați cealaltă jumătate de compoziție și deasupra iar foi. Ultima foaie să fie unsă, de asemenea, cu ulei.

Deasupra presărați semințele de susan și dați plăcinta la cuptor pentru 35-40 de minute. Este gata când s-a rumenit deasupra. Poate fi consumată atât caldă, cât și rece.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton