Rețetă de plăcintă cu răvașe. Ne aflăm în pragul Sărbătorilor de iarnă, iar gospodinele au început deja să facă lista de cumpărături. Dacă vreți ca anul acesta să optați pentru mai puține ingrediente, vă provocăm să încercați un preparat inedit. Rețeta de plăcintă cu răvașe este una extrem de simplă și vă va ajuta să obțineți un desert delicios în mai puțin de o oră!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de plăcintă cu răvașe. De obicei, în fiecare an, de Sărbători, românii au pe mese celebrul cozonac. Există însă și alte deserturi gustoase și mai ușor de făcut. Dacă v-am stârnit curiozitatea, vă vom prezenta în continuare rețeta de plăcintă cu răvașe recomandată de noi. Nu veți pierde prea mult timp în bucătărie, iar ingredientele necesare sunt accesibile ca preț și se găsesc oriunde.
Rețetă de plăcintă cu răvașe. Rețeta de plăcintă cu răvașe recomandată de noi îi va impresiona pe musafirii dumneavoastră. Pe lângă faptul că e foarte delicioasă, răvașele le vor stârni interesul. Aceste bilețele speciale sunt atât pe placul adulților, cât și a celor mici. Cu toții vor intra în acest „joc’ și vor crea cu siguranță o atmosferă plăcută.
Citește și: Rețetă de rulouri cu guacamole.Simplu de făcut!
Citește și: Rețetă de roșii umplute de post.Rapidă și gustoasă!
Citește și: Rețetă de iahnie de fasole cu ciolan afumat
Citește și: Rețetă de pastă de pește pentru iarnă.Ușor de făcut!
Rețetă de plăcintă cu răvașe – Ingrediente
Pentru aluat:
450 g făină
1 lingura zahăr
5 linguri ulei
1 lingura drojdie uscată
180 ml apă călduţă
1 praf sare
Pentru umplutură:
250 g brânză
răvaşe
Rețetă de plăcintă cu răvașe – Mod de preparare
1. Începeți prin a prepara aluatul. Mai întâi, amestecați zahărul cu făina, peste care adăugați apoi sarea și cantitatea de ulei indicată.
2. După simțiți că aluatul începe să se prindă, puneți și drojdia. Ulterior, puneți puțin câte puțin și apa, amestecând și înglobând cantitatea de făină din vas, conform retete.unica.ro.
3. Când ați terminat de format aluatul, adunați totul sub forma unei bile. Acesta trebuie lăsat la crescut timp de aproximativ jumătate de oră.
4. După ce a crescut aluatul, se întinde o foaie pe masa pe care ați presărat mai întâi făina. Aceasta se taie sub forma unor cercuri. Puteți folosi gura unei căni sau a unui pahar.
5. Puneți pe jumătatea fiecărui cerc câte o linguriţă de brânză, iar apoi așezați cu grijă răvașul. Pliați bucata de aluat și presați marginile folosindu-vă de dinții unei furculițe.
6. După ce ați făcut la fel cu toate bucățile de aluat, se plăcințelele se așază în tavă. Apoi, ele se introduc la cuptor și se lasă la copt pentru maximum 20 de minute. Poftă bună!
Sursă foto: Pixabay