Rețetă de plăcintă cu mere și scorțișoară

.

Rețetă de plăcintă cu mere și scorțișoară. Un desert care se prepară extrem de simplu, iar gustul este unul care te duce cu gândul la sărbătorile de iarnă. Are o textură pufoasă și un contrast puternic de arome. Iată ingredientele necesare și modul de prepaparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de plăcintă cu mere și scorțișoară. Combinația dintre aceste două ingrediente este una cu care nu poți da greș. Această plăcită este pufoasă și plină de savoare, iar timpul de gătire este de aproximativ o oră. În timp ce unora le amintește de copilărie, pe alții îi duce cu gândul la sărbătorile de iarnă, datorită aromei de scorțișoară. Dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert gustos, nu ezita să încerci recomandarea noastră de plăcintă cu mere și scorțișoară!


Citește și: Cum se face sosul Bechamel cu ceapă

Citește și: Rețetă de fursecuri limbi de pisică

Citește și: Rețetă de macrou prăjit cu mălai și usturoi

Citește și: Rețetă de fursecuri cu ciocolată

Rețetă de plăcintă cu mere și scorțișoară – Ingrediente

300 grame făină

3 ouă

250 g zahăr

100 g ulei de arahide, de porumb sau de floarea-soarelui

3 mere

1 plic de drojdie

1 vârf de cuțit de sare

coaja și sucul de la o lămâie

4/5 g scorțișoară pudră + după gust pentru decorare

50 g fileuri de migdale

migdale, după gust

migdale pentru decorare

Rețetă de plăcintă cu mere și scorțișoară – Mod de preparare

1. Începeți cu merele. Acestea se taie în felii și se pun într-un castron cu coajă rasă de lămâie, suc de lămâie și scorțișoara.


2. Într-un bol separat, se adaugă ouăle și zahărul și se bat cu mixerul. Ulterior, se adaugă făina și un oraf de sare. Mai la final, se adaugă praful de copt, migadalele și aproximativ 3/4 din mere lăsate în sucul de lămâie, potrivit romaniatv.net.

3. O formă de copt de 24 de cm se unge și se făinează, după care se transferă compoziția în ea. Restul feliilor de mere și scorțișoara pot fi folosite pentru decor.

4. Plăcinta se bagă în cuptor pentru 50 de minute. Temperatura recomandată de coacere este de 180 de grade. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik