Rețetă de piure de cartofi la cuptor. De cele mai multe ori, cu toții folosim piureul pe post de garnitură. De data aceasta vă recomandăm o modalitate inedită de a-l servi. Rețeta de piure de cartofi la cuptor este delicioasă și se prepară și foarte ușor.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de piure de cartofi la cuptor. Piureul de cartofi la cuptor reprezintă o masă de prânz perfectă. Este un preparat delicios pentru care nu va trebui să petreceți prea mult timp în bucătărie. În plus, dacă aveți invitați, îi veți da pe spate cu această rețetă. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă de varză cu carne de porc.Un preparat delicios
Citește și: Pilaf sârbesc.Rețetă delicioasă și foarte ușor de preparat
Citește și: Mâncare ușoară de vară.Rețetă chifteluțe din năut și legume
Citește și: Ciorbă de potroace.Rețetă tradițională gustoasă
Rețetă de piure de cartofi la cuptor –
Ingrediente
– 50 g unt
– 150 ml lapte
– 200 g bacon
– 250 g telemea
– 2 ardei graşi
– 1 kg cartofi
– 2 linguri caşcaval ras
Rețetă de piure de cartofi la cuptor – Mod de
preparare
1. Pentru început, puneți cartofii la fiert.
După ce aceștia au fiert, pasați-i bine și amestecați-i cu lapte și unt.
2. Nu uitați că nu trebuie să aruncați apa în
care au fiert cartofii.
3. Ulterior, tăiați ardeii cuburi. După care, tăiați mărunt baconul, iar brânza dați-o pe răzătoare, potrivit retete.unica.ro.
4. Apoi, amestecați piureul de cartofi cu
ardeii și baconul. În cazul în care amestecul este foarte uscat, adăugați
puțină apă din cea în care au fiert cartofii.
5. Puneți totul într-un vas de cuptor,
nivelați compoziția și presărați cașcaval pe deasupra. Lăsați la cuptor totul
timp de 10 minute, până în momentul în care cașcavalul se topește și devine
auriu.
Poftă bună!
Sursa Foto: pixabay