Rețetă de pilaf indian cu pește

.

Rețetă de pilaf indian cu pește. Bucătăria indiană aduce în prim plan o combinație de arome specifice, iar acest lucru se datorează multitudinii de condimente folosite. Așadar, rețeta de pilaf indian cu pește este una fenomenală și ușor de preparat. Iată ce ingrediente ai nevoie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de pilaf indian cu pește. Dacă vrei să îți surprinzi apropiații cu un preparat inedit și savuros, îți recomandăm pilaful cu pește. Această mâncare este ușor de preparat și numai bună de gustat alături de cei dragi. Ingredientele și condimentele indiene sunt aromate și dau un gust puternic mâncării. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru prepararea pilafului indian cu pește.

Citește și: Cum se prepara si se consuma homarul

Citește și:Rețetă tort raffaello cu cocos și ciocolată albă. Un desert delicios


Citește și:Ce este și cum se prepară Romesco – sosul spaniol de ardei

Citește și:Rețetă de lapte de migdale

Ingrediente

  • 200 g orez basmati
  •  350 g somon proaspăt
  •  1 ceapă mică
  •  2 ouă
  •  1 linguriță curry
  •  1 linguriță turmeric
  •  1 lingură unt
  •  3 linguri ulei de măsline
  •  1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Se fierb ouăle timp de 10 minute, până se întăresc. Într-o tigaie în care s-a încins uleiul de măsline se călește ceapa tăiată cubulețe și se gătește vreme de 5-6 minute. Apoi se pun 500 ml de apă la fiert cu puțină sare, iar peste ceapa se adaugă orezul, curry-ul și turmericul. Se amestecă totul și se lasă la gătit 2 minute. Apa încălzită anterior se adaugă peste orez și se amestecă bine.


Se lasă fiert 10-12 minute fără a amesteca și se verifică dacă orezul este fiert. După care se gătește somonul la grătar sau într-o tigaie cu putin uleiul. Când orezul este aproape gata, se sfărâmă somonul și se adaugă peste orez, iar când acesta este gata se oprește focul și se adaugă ouăle tăiate sferturi.

Sursa foto: Canva