Rețetă de piadina. Lipie italiană cu prosciutto, brânză și roșii

.

Rețetă de piadina. Piadina este o lipie ce se prepară în Italia, în special în zona Romagna, iar rețeta originală de piadina presupune un aluat format din făină, untură sau ulei de măsline, sare și apă. Cum se prepară piadina umplută cu prosciutto, brânză și roșii.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Ingrediente pentru rețeta de piadina

250 g făină

1 linguriță sare

1 linguriță bicarbonat de sodiu

60 g ulei de măsline

150 ml apă

Citește și: Cine l-a însoțit pe Alexandru Ciucu la tribunal, pentru procesul de custodie.Alina Sorescu a lipsit

Citește și: Gabriela Cristea, de urgență la spital, pe perfuzii:„Când orice e mai important decât tine, corpul cedează

Cum se prepară piadina

Într-un castron încăpător se amestecă făina, sarea și bicarbonatul de sodiu. Se adaugă uleiul de măsline și se amestecă bine. Se adaugă apa și se frământa cu mâna.


Când aluatul nu se mai lipește de pereții vasului se scoate și se începe frământarea pe masa de lucru. Se va frământa timp de 5 minute până ce aluatul va deveni omogen și elastic.

Aluatul se pune într-un castron și se acoperă cu un prosop de bucătărie timp de 15 minute.


Aluatul se împarte în 4 bucăți și din fiecare se face câte o biluță, care mai apoi se întinde în formă rotundă.

Într-o tigaie care nu lipește se adaugă fiecare piadină și se coace câte 3-5 minute.

Cum se prepară piadina umplută cu prosciutto, brânză și roșii

Când piadinele sunt calde, se umplu cu diverse combinații de legume, brânzeturi și mezeluri.

O umplutură delicioasă este formată din prosciutto, mozarella sau brânză de care doriți, roșii tăiate bucățele, sare, piper și busuioc verde. Puneți în fiecare piadina și împăturiți.