Rețetă de pește la cuptor cu usturoi, unt și lămâie. Pentru zilele călduroase, merge un preparat ușor și simplu de făcut. Specialiștii îți recomandă să consumi pește de câte ori pe săptămână, așadar poți începe de astăzi cu rețeta următoare!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Consumul de pește este mult mai digerabil decât carnea de porc sau de vită. Odată ce îl mănânci cu o garnitură de legume, își vei lua aportul necesar de vitamine și minerale. Important e cum îl gătești, fără să fie prea multe prăjeli. Optează pentru un pește mic, de pradă, pentru că cei mari pot să conțină metale grele.
Citește și: Rețetă chec cu morcovi.Extrem de gustos!
Citește și: Rețetă ciorbă de lobodă țărănească
Citește și: Supă de linte.Rețeta pe care o gătește Ela Crăciun
Citește și: Rețetă de paste cu creveți și usturoi
Rețetă de pește la cuptor cu usturoi, unt și lămâie. Ingrediente
- 450 g fileuri de pește, după preferință
- 3 linguri unt
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri zeamă de lămâie
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță piper
- verdeață, opțional
- lămâie, opțional
Rețetă de pește la cuptor cu usturoi, unt și lămâie. Mod de preparare
- Primul pas, este să preîncălziți cuptorul la 200 de grade C.
- Într-un bol, amestecați untul topit și răcit cu usturoiul tocat și sucul de lămâie.
- Transferați peștele într-un vas termorezistent, uns cu puțin ulei sau unt.
- Asezonați cu sare și piper.
- Turnați sosul de lămâie.
- Acoperiți vasul cu folie de aliminiu și lăsați la cuptor 15-20 de minute până ce peștele s-a gătit.
- Decorați peștele cu verdeață și cu felii de lămâie.
Sursă foto: Pixabay
Vezi și ce este batogul şi cum se prepară
Cel mai nou VIDEO