Rețetă de pepene galben murat. Aromat și simplu de făcut

.

Azi vă oferim o rețetă de pepene galben murat, o delicatesă deosebită, adorat atât de pasionații gourmet, cât și de amatorii de gusturi exotice. Merge perfect în combinație cu preparatele din carne, cu orez și este perfect la cinele de toamnă târzie sau de iarnă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de pepene galben murat. Pepenele murat, atât cel roșu, cât și cel galben, este o delicatesă pentru cunoscători, gustul său aromat, dulce-acrișor, potrivindu-se perfect la fripturi, dar și alături de orez și chiar tocănițe. Dacă nu ați gustat până acum, vă provocăm să încercați această rețetă care va face deliciul tuturor.


Rețetă de pepene galben murat

Dacă în Muntenia nu se obișnuiește murarea pepenilor, roșii sau galbeni, gospodinele din Ardeal cunosc foarte bine savoarea acestor fructe deosebit de aromate. De altfel, acolo se murează și merele, perele, gutuile și chiar și prunele… Iată, așadar, cum puteți mura pepenele galben și care sunt ingredientele de care aveți nevoie!

Citește și: Rețetă plăcintă cu brânză.Cum se gătește tradițional

Citește și: Rețetă de negresă însiropată.Desert delicios


Citește și: Chiftele de cartofi.Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.

Citește și: 3 rețete ușoare de vară.

Ingrediente

  • 1 pepene galben
  • 300 ml oţet
  • 600 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță de sare neiodată
  • 1/4 linguriță scorțișoară praf
  • 6-7 cuişoare (sau ghimbir dacă preferați)
  • un vârf cuţit de piper

Cum se prepară pepenele galben murat

Rețetă de pepene galben murat. Pepenele galben se curăță de coajă și de semințe, apoi se taie cuburi. Între timp, într-o oală încăpătoare se amestecă apa, oțetul, sarea și condimentele. Se lasă să dea într-un clocot, apoi se micșorează flacăra. După aceea, se adaugă zahărul și pepenele galben tăiat cubulețe. Se lasă să mai fiarbă puțin (în jur de 10-15 minute), până ce pepenele devine ușor translucid.


Se scot apoi bucățelele de pepene într-un borcan mai mare, sterilizat, lăsând loc de un deget până la buza borcanului. Siropul se lasă să mai clocotească puțin, apoi se adugă peste pepenele din borcan până sus. Se înfiletează bine borcanul, apoi se acoperă bine cu pături pentru a se steriliza lent și se lasă până a doua zi.

Foto: Shutterstock