Rețetă de paste de post. Cine nu adoră pastele, nu așa? Ei bine, pentru că ne aflăm în postul Paștelui, mulți dintre noi renunțăm să consumăm produse de origine animală. Din acest motiv optăm pentru preparate care să nu conțină astfel de ingrediente, iar pastele ne vin în ajutor. Doar știm că se pot prepara cu orice aproape.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de paste de post. Putem cădea de acord că pastele sunt absolut delcioase. Având în vedere că ne aflăm în post, venim cu o rețetă ideală pentru această perioadă. Pastele cu sos de roșii și măsline sunt gustoase și se prepară și foarte ușor.
Citește și: Paste carbonara fără smântână.Rețeta lui Florin Dumitrescu
Citește și: Paste cu creveți și sos alb.Cea mai rapidă rețetă
Citește și: Musaca de post cu ciuperci.Rețeta simplă și gustoasă
Citește și: Chec de post cu nuci.Rețetă rapidă și gustoasă
Rețetă de paste de post – Ingrediente
300 g paste
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
400 g roşii decojite în suc de roşii
100 ml vin alb
150 g măsline negre
oregano, sare și piper – după gust
Rețetă de paste de post – Mod de preparare
1. Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet. După care, le treceți printr-un jet de apă rece și le lăsați la scurs.
2. Urmează prepararea sosului de roșii. Tocați ceapa și ustoroiul mărunt și călițile în ulei încins. Se sting cu vinul alb care este îndoit cu apă și se fierb timp de 10 minute.
3. Mai apoi, adăugați măslinele, sucul de roșii și roșiile tăiate cubulețe. Dacă vreți, puteți să folosiți și sosul marinara.
4. Lăsați sosul de roșii la foc mic timp de 15-20 de minute, până ce se îngroașă. Apoi, sosul se condimentează după gust cu sare, piper și oregano.
5. După ce pastele fierte s-au răcit, se pun într-un bol și se amestecă cu 2-3 picături de ulei, potrivit unica.ro.
6. Apoi, adăugați sosul de roșii cu măsline peste paste și amestecați ușor și preparatul este gata! Deasupra, poți presăra busuioc proaspăt dacă vrei.
- Cum faci paste de casa – invata secretele italienilor!
Poftă bună!