Paste carbonara fără smântână. Rețeta lui Florin Dumitrescu

 Lupescu Anca
.

Chef Florin Dumitrescu face cea mai bună rețetă de paste carbonara. Tocmai de aceea, juratul Chefi la Cuțite este foarte pretențios când vine vorba despre acest tip de paste, iar asta pentru că mulți români prepară paste carbonara cu smântână de gătit.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Chef Florin Dumitrescu adoră bucătăria italienească și cea franțuzească, iar când vine vorba despre un preparat atât de clasic precum pastele carbonara, el are secretul lui pentru a le face delicioase și pline de sos, fără să folosească smântână de gătit.

Ingrediente pentru rețeta de paste carbonara a lui Chef Florin Dumitrescu

  • 300-400 grame bacon/kaiser afumat
  • un ou
  • 50-100 grame parmezan ras
  • o porție de spaghete fierte
  • ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Primul pas este să tăiați kaiserul sau baconul în bucăți subțiri, dreptunghiulare, în timp ce puneți la încins o tigaie cu puțin ulei de măsline. Spaghetele se fierb înainte, iar apa de la acestea se folosește pentru a da o textură aparte sosului.

Citește și: Divorțul a costat-o mult! Ioana Ginghină le-a plătit 30.000 de euro foștilor socri, ca să aibă liniște alături de noul iubit

Citește și: Culiță Sterp o vrea eliminată pe Elena Marin de la Survivor.„Îl mângâia pe picioruș pe Jador’

Citește și: Ce probleme are Adela Popescu, însărcinată cu al treilea copil:„Perioadă dificilă, analize de sânge, ecografii…’

Cât timp baconul se prăjește, amestecați un gălbenuș de ou cu o cantitate de 50-100 de parmezan ras, până ce obțineți consistența unei paste.După ce bucățile de carne s-au rumenit, turnați o ceașcă mică de apă în care au fiert pastele și lăsați pe foc până începe să scadă compoziția.

Adăugați cantitatea dorită de spaghete, amestecați bine ingredientele și lăsați pe foc câteva secunde, înainte să adaugați pasta de ou cu parmezan.Amestecați până ce se omogenizează totul. Secretul este să obțineți un sos cremos și gustos. La final adăugați sare și piper după gust și câțiva stropi de ulei de măsline. 

Chef Florin Dumitrescu a explicat elementele de bază, pentru ca rețeta de paste carbonara să iasă senzațională tuturor celor care doresc să pregăteasca acest fel de mâncare.  

„Dacă vreți să faceți acasă cele mai bune paste carbonara, sfatul meu este să folosiți doar gălbenuș, bacon uscat și sărat, parmezan sau pecorino.

Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, prăjiți baconul în puțin ulei de măsline, apoi turnați puțin din apa în care fierb pastele peste bacon și lasați pe foc ca să se lege sosul. Imediat ce sunt fierte si fierbinți, pastele se adaugă peste acest sos cu bacon.  Amestecați bine. Opriți focul, puneți gălbenușul și radeți parmezanul sau pecorino. Amestecați bine și condimentați cu piper proaspăt măcinat. Se mănâncă fierbinți', a spus chef Florin Dumitrescu.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton