Rețetă de pastă de pește pentru iarnă. Ușor de făcut!

.

Rețetă de pastă de pește pentru iarnă. Pasta de pește este extrem de gustoasă și poate fi savurată în foarte multe combinații. Aceasta se poate prepara din apropae orice tip de pește, de la crap și până la macrou. În plus, poate fi consumată inclusiv în perioada postului de iarnă, atunci când este dezlegare la pește. Iată cât de ușor se prepară!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de pastă de pește pentru iarnă. Atunci când se apropie sezonul rece, tot mai multe gospodine își pregătesc cele mai bune mâncăruri pentru a le depozita. Printre acestea se poate număra și pasta de pește deoarece este extrem de gustoasă și poate fi consumată sub multe forme. Aceasta poate fi servită atât alături de câteva felii de pâine prăjită, cât și ca sos pentru paste!

Citește și: Rețetă de iahnie de fasole cu ciolan afumat

Citește și: Rețetă prăjitură Vânt Spaniol.Un deliciu!


Citește și: Rețetă de chiftele de post cu ciuperci și legume

Citește și: Rețetă prăjitură Zi și Noapte de post.Un deliciu!

Rețetă de pastă de pește pentru iarnă – Ingrediente

  • 3 kg pește curățat (de un fel sau mai multe) 
  • 500 g ceapă
  • 1 kg ulei
  • 400 g pastă de tomate
  • 7 linguri oțet
  • sare
  • piper
  • boabe de piper
  • 4-5 căței usturoi

Rețetă de pastă de pește pentru iarnă – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa în primul rând de pește. Acesta se taie în bucăți și se pune într-o oală alături de apa și sare. Se lasă la fiert pentru aproximativ 20 de minute.
  2. Ceapa se toacă mărunt și se călește într-o tigaie cu puțin ulei.
  3. Când peștele a fiert, se curăță de oase și se dă prin mașina de tocat, apoi se adaugă peste ceapa călită.
  4. Se lasă la foc mic până când uleiul se ridică la suprafață, apoi se pune pasta de roșii și usturoiul tocat. Se mai lasă la foc mediu 10 minute, amestecând încontinuu.
  5. Pasta obținută se pune în borcane, apoi se pun într-un loc răcoros și întunecat, potrivit Libertatea.

Sursă foto: Shutterstock