Rețetă de pastă de ghimbir cu usturoi

.

Această rețetă se prepară din câteva ingrediente simple și este gata în mai puțin de jumătate de oră. Pasta de ghimbir este extrem de populară în India și se folosește în diferite preparate. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Ghimbirul este un aliment cu proprietăți deosebite asupra sănătății organismului, între care amintim prevenirea balonării, stimularea digestiei, întărirea sistemului imunitar. De altfel, planta conține  carbohidrați, proteine, săruri minerale, aminoacizi, magneziu, potasiu, vitaminele C, B1, B2 și B3, calciu, fier, mangan, fosfor și ulei esențial.

Citește și: Rețetă de fabada sau mâncare de fasole în stil spaniol

Citește și: Rețetă ungurească de papricaș de pui

Citește și: Rețetă de gogoși la cuptor


Citește și:3 rețete de sosuri pe care le poți face în casă. Sunt ideale pentru carne, legume sau paste

Rețetă de pastă de ghimbir cu usturoi – Ingrediente

  • 300 grame de ghimbir
  • 300 grame de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură de oțet
  • o jumătate de lingură de sare

Rețetă de pastă de ghimbir cu usturoi – Mod de preparare

1. Începeți prin a curăța ghimbirul și usturoiul. Cele două ingrediente se zdrobesc într-un bol, apoi se condimentează cu sare, oțet și ulei.

2. Amestecați compoziția până obțineți o pastă omegenă, apoi distribuiți-o în borcane. Pasta de ghimbri se poate conserva la frigider. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik