Rețetă de pastă de dovlecei. Delicioasă și ușor de făcut

.

Dacă sunteți în pană de inspirație, vă sugerăm să încercați o rețetă de pastă de dovlecei cu usturoi. Vă garantăm că este la fel de bună ca salata de vinete și va deveni rapid unul dintre preparatele preferate ale întregii familii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Dacă sunteți fani salată de vinete, însă problemele de stomac nu vă permit să mâncați, vă oferim o rețetă de pastă de dovlecei la fel de gustoasă, însă mai puțin agresivă cu sistemul digestiv. Se prepară foarte repede, e delicioasă și extrem de versatilă, putând fi gătită în mai multe variante.


Rețetă de pastă de dovlecei

Deși unii îl consideră o legumă destul de insipidă, iată că dovlecelul, în combinația potrivită, poate deveni vedeta din farfurie la orice masă. Așadar, vă dezvăluim cea mai simplă rețetă de pastă de dovlecei, un înlocuitor perfect al faimoasei salate de vinete, însă mult mai prietenos cu stomacul, și ne referim aici în special la cei care suferă de probleme biliare sau de ficat (semințele vinetelor fac rău). Iată de ce aveți nevoie pentru a o prepara!


Ingrediente

  • 2-3 dovlecei de mărime medie
  • 4 căței de usturoi
  • 200 g iaurt gras
  • maioneză
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Citește și: Frigănele sau pâine prăjită cu ou.Rețetă clasică

Citește și: Rețetă de granola.Un mic-dejun sănătos și gustos

Citește și: Mâncare de dovlecel cu usturoi.Rețetă simplă și delicioasă

Citește și: Rețetă de salată de dovlecei.Fresh și gustoasă

Cum se prepară pasta de dovlecei

Vă prezentăm mai jos cea mai simplă rețetă de pastă de dovlecei, însă, după cum spuneam, se poate pregăti în mai multe feluri. De exemplu, în loc să puneți maioneză îi puteți pregăti cu ceapă și ulei, ca la salata clasică de vinete. Iată cât de ușor se prepară!


Curățați dovleceii de coajă, apoi dați-i prin răzătoare. Într-o cratiță în care ați pus apă cu puțină sare, fierbeți-i până se înmoaie bine. Puteți s ăîi fierbeți și la abur, pentru a nu acumula atât de multă apă. După ce au fiert, scoateți-i într-o strecurătoare și treceți-i printr-un jet de apă rece.

Lăsați-i să se scurgă și presați-i din când în când cu lingura, pentru a-și lăsa toată apa. Mixați bine dovleceii, adăugați puțină sare, apoi iaurtul și usturoiul zdrobit. Între timp, pregătiți maioneza ca pentru salata de vinete (puteți folosi și maioneză la borcan). Adăugați maioneza peste dovlecei, iar la final pătrunjelul tocat mărunt (opțional).

Foto: Shutterstock