Rețetă de pască din ciocolată. Desertul ideal pentru Paște

 Laciu Andreea
.

Chiar dacă mai este destul timp până la Paște, puteți să vă pregătiți din timp meniul pentru acel moment deosebit. Chiar dacă este ușor deosebită față de varianta tradițională, această rețetă de pască din ciocolată este una care va transforma desertul ideal pentru Paște în vedeta meselor festive.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Din lista de ingrediente nu lipsește brânza. Însă, pentru că adăugați în plus ciocolata, combinați perfect o rețetă tradițională cu un gust modern. Nu aveți de ce să vă temeți de acest preparat. Dacă urmați pașii așa cum îi vom detalia în continuare, nu veți da greș.

Această prăjitură nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Gustoasă, dulce și savuroasă, va fi preferata invitaților, cu siguranță. Mai mult decât atât, se prepară mult mai rapid decât o pască obișnuită.

Citește și: Rețetă de mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși

Citește și: Ce este sosul Bechamel și cum se face. Rețeta simplă

Citește și: Pizza de dietă. Rețetă de casă cu puține calorii

Lista de ingrediente rețetă de pască de ciocolată: 

  • 200 g făină
  • 240 g zahăr
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte 
  • 220 g unt
  • 500 g brânză de vaci
  • 10 g praf de copt
  • 4 linguri de cacao
  • esență de vanilie
  • două linguri de griș

Mod de preparare – rețetă de pască din ciocolată

Se folosește un castron, în care se amestecă brânza de vaci cu 100 de grame de zahăr, 100 de grame de unt moale, grișul, esența de vanilie și două ouă. Se omogenizează acest amestec, fie cu mixerul sau blenderul, fie cu lingura. Mare atenție! Brânza de vaci trebuie să fie bine scursă de zer și aveți nevoie să fie mai grasă, nu una dietetică, conform Kfetele.

Într-un castron separat, amestecați 100 de grame de zahăr cu un ou și cu 100 de grame de unt moale. Se adaugă laptele, apoi se mixează în continuare. Puneți și făina, esența de vanilie sau de rom, jumătate din cantitatea de cacao și praful de copt. Continuați să amestecați până când tot mixul este omogenizat așa cum trebuie.

Luați o formă rotundă, puneți hârtie de copt și turnați jumătate din compoziția de mai devreme. Este de preferat să fie o formă cu pereți detașabili. Apoi, peste acest aluat de cacao, se toarnă prima umplutură, cea cu brânză. Ultimul strat este cu cealaltă jumătate din aluatul cu cacao. Se bagă pasca în cuptorul preîncălzit și se lasă timp de 45 de minute.

După ce se coace prăjitura, se lasă să se răceasă în formă. În acest timp, se pregătește glazura de ciocolată. Se ia o crăticioară, apoi se amestecă 20 de grame de unt, 40 de grame de zahăr, două linguri de cacao și 3 linguri de apă rece. Se lasă să fiarbă la foc mic și se amestecă continuu. După ce se topesc complet zahărul și untul, se toarnă grazura peste pască, apoi se bagă la frigider, cel puțin două ore.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton