Rețeta de parizer de casă. Cum se prepară parizerul sănătos din carne de pui

.

Rețeta de parizer de casă. Cum se prepară parizerul sănătos din pui acasă, fără E-uri, coloranți, carne de proastă calitate și alte chimicale. O româncă a dat lovitura pe internet cu rețeta de parizer de casă, iar cei mai mulți dintre cei care au apreciat rețeta ei pe TikTok sunt românii plecați în străinătate, care duc dorul parizerului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Emilia Micu a inventat o rețetă de parizer de casă cu care a dat lovitura pe internet, fiind apreciată de peste 15 milioane de oameni pe TikTok: „Dragii mei, dacă vă place cum arată acest parizer de pui pregătit acasă, staţi aproape să vedeţi cât de simplu se poate pregăti!'

„Nu m-am aşteptat nicio secundă să aibă atât succes. Cei mai mult au fost încântaţi cei din afara ţării, unde nu pot să cumpere parizer. Şi mi-au scris mulţi, au fost entuziasmaţi', spune Emilia Micu, creator de conținut.


Rețeta de parizer de casă. Ingrediente pentru parizerul de pui

  • pui 1,7 kg;
  • două cepe;
  • usturoi;
  • morcovi;
  • 4-5 boabe de ienibahar;
  • câteva foi de dafin;
  • gelatină;
  • piper boabe și sare.

Rețeta de parizer de casă. Mod de preparare

Primul pas este tranșarea puiului, care se pune apoi la fiert, împreună cu restul ingredientelor, pentru cel puțin 60 de minute.

„O să scot puiul și îl las să se răcească, ca să îl pot dezosa. Pun deoparte 300 de militri de supă, pentru că voi dizolva aici gelatina, trebuie să fie mai rece, rece sau călduță. Adaug gelatina în supă și o să stea cam 10 minute la hidratat, trebuie să citiți si instrucțiunile de pe pliculeț, pentru că diferă de la o firmă la alta', a spus Emilia.


După ce s-a răcit puiul, începe dezosarea. O să adaug și cele două cepe și morcovul. Puteți să le adaugăți sau să le eliminați, mie mi se pare puțin mai gustos parizerul dacă adaug și aceste legume. Puteți să lăsați și pielița atunci când dezosați puiul, dar recomand să eliminați zgârciurile', a mai spus Emilia Micu.


Citește și: Dieta lui Kate Middleton.Cum se menţine Prințesa de Wales slabă, deşi mănâncă de cinci ori pe zi

Citeste si: Rețetă de dolmas sau sarmale turcești

Citește și: Rețetă de chifle suedeze sau Kardemummabullar

Citește și: Cea mai delicioasă rețetă de omletă pentru micul dejun. Nu trebuie să adaugi lapte

Înainte să înceapă mixarea ingredientelor, Emilia adaugă gelatina și condimentele:

„O să adaug jumătate din ea și mai adaug treptat. Trebuie adăugată sare suficientă, pentru că sarea se știe că dă gustul. Am aici și trei tipuri de boia – boia dulce, iute și afumată și neapărat usturoi, am adăugat aici cinci căței de usturoi ceva mai mari, neapărat și piper, dacă vă place și cimbru, puteți să adăugați și cimbru. Puteți să folosiți, dacă aveți un mixer mai mic, să îl puneți în mai multe tranșe și să amestecați după într-un bol mai mare, fiecare cu ce are, am văzut că lumea a folosit și blender vertical.'


Cu ce se colorează în roz parizerul de casă

În timp ce se mixează, se adaugă și restul de gelatină, iar la final, pentru culoare, Emilia adaugă trei linguri de suc de sfeclă roșie. Cam așa trebuie să fie textura, ușor lichidă, se pune pur și simplu în sticlă. Eu am folosit aici o sticlă de apă plată, la un litru și jumătate, să nu aibă un diametru foarte mare, să se poată tăia mai bine.'


„Rezistă câteva zile în frigider, având în vedere că nu are conservanți, dar nu am apucat să fac un test până acum să văd exact câte zile durează, pentru că în general s-a mâncat foarte repede, dar nu recomand să fie ținut mai mult de 5-6-7 zile, cam așa.', a mai spus Emilia.