Rețetă de papricaș de pui

 Ifrim Georgiana
.

Rețetă de papricaș de pui. Un preparat delicios, ușor de realizat și gata în aproximativ 40 de minute. Papricașul este o tocană specifică meselor ungurești, care se remarcă prin gustul puternic de boia de ardei roșu. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de papricaș de pui. Numele acestui preparat provine de la utilizarea amplă de boia de ardei, un condiment frecvent utilizat în bucătăria ungurească. Gustul acestui preparat se aseamănă cu gulașul și este servit în mod tradițional cu găluște, orez sau cartofi. O astfel de mâncare se poate găti și la ceaun, în aer liber. Dacă vreți să vă impresionați membrii familiei cu un preparat inedit, nu ezitați să încercați recomandarea noastră de papricaș de pui.

Citește și: Rețetă de plăcintă cu gutui

Citește și: Rețetă de cârnați de Pleșcoi

Citește și: Rețetă de salata boeuf cu carne de vită

Citește și: Rețeta de ciuperci murate.Iată cum se prepară!

Rețetă de papricaș de pui – Ingrediente

2 pulpe pui

 1/2 piept de pui

 2 cepe

 1 lingura boia dulce

 2 căţei de usturoi

 2 linguri făină

 3 linguri smântână

 2 linguri ulei

 sare

 piper

Pentru găluşte:

 2 ouă

 2 linguri ulei

 200 g făină

 Sare

Rețetă de papricaș de pui – Mod de preparare

1. Într-o tigaie cu ulei, se pun la prăjit ceapa tocată mărunt și carnea. Când pulpele s-au rumenit, se adugă condimentele după gust.

2. Ulterior, compoziția din care se va face papricașul se lasă la fiert sub capac 30 de minute. Întru-un bolt separat, se amestecă smântâna amestecată cu făina şi subţiată cu un pic de apă. Această compoziție se toarnă în oală, după ce carnea a fiert.

3. Pentru prepararea găluștelor se urmează următorii pași. Într-un castron, se bat ouăle cu sare, se adaugă făina şi uleiul. Într-o oală cu apă fiartă, se iau bucăți din aluatul obținut și se pun la fiert până se ridică la suprafață, potrivit retete.unica.ro.

4. La final, găluștele se adaugă în vasul cu carne și se mai lasă la fiert pentru 5 minute. Papricașul poate fi consumat alături de murături asortate sau mămăligă. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton