Rețetă de papadum. Un papadam, papar sau appalam este un fel de mâncare indian și este o pâine plată condimentată. Rețeta este una inedită și, în cazul în care aveți musafiri, îi veți da spate cu un asemenea preparată.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de papadum. Rețeta aceasta este una foarte ușor de preparat. Nu aveți nevoie de cât de câteva ingrediente. În cazul în care ați pregătit lipii înainte, atunci pregătirea papadum-ului o să vi se pară floare la ureche.
Citește și:Rețetă de ciulama de ciuperci cu mămăligă
Citește și: Rețetă de sirop de trandafiri.Potolește pofta de dulce
Citește și: Foie gras rețetă.Este un preparat delicios
Citește și: Cartofi franțuzești.Cea mai delicioasă rețetă
Rețetă de papadum – Ingrediente
– 4 cănuțe de făină de linte
– 1 linguriță de piper
– 1 linguriță de chimen
– 1 jumătate linguriță de sare
– Un sfert de cană de apă
– Ulei vegetal
Rețetă de papadum – Mod de preparare
1. Într-un bol mare, amestecați făina, piperul
negru, chimenul și sarea. Adăugați apa și frământați aluatul cu mâna până se
omogenizează.
2. În funcție de făină, este posibil să fie
nevoie să adăugați mai multă sau mai puțină apă pentru a atinge consistența dorită.
Aluatul trebuie să fie suficient de umed, dar nu prea lipicios.
3. Împărțiți aluatul în 12 până la 15 bile și
întindeți câte o bilă pe rând pe o suprafață uțor unsă. Forma trebuie să fie
rotundă, iar stratul să fie subțire.
4. Așezați lipiile într-o tasă unsă cu puțin
ulei. Puneți papadurile în cuptorul preîncălzit la aproximativ 100°C. Puneți-le
într-un recipient etanș până sunt gata de servit.
5. Prăjiți-le într-o tigaie neaderentă într-o cantitate mică de ulei până când devin crocante, dar nu le lăsați să se rumenească.
Sursa foto: shutterstock