Rețetă de Panna Cotta. Rețeta este una foarte ușor de preparat, din numai câteva ingrediente. Acest desert provine din bucătăria italiană. Este fin și răcoros, ideal în anotimpul cald. După cum puteți vedea, aveți nevoie de foarte puține ingrediente pentru prepararea lui.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de Panna Cotta. Pornind de la această bază, puteți face combinații nenumărate. Eu am oprit jumătate din amestecul obținut și l-am amestecat cu o lingură de cacao pentru a obține un desert în două culori. De asemenea, îl puteți decora cum doriți, căpșunele și fructele de pădure, de exemplu, îi oferă un aspect spectaculos!
Rețetă de Panna Cotta – Ingrediente
– 500 ml frișcă lichidă
– 50 g zahăr
– Esență de vanilie
– 8 g gelatină
Citește și:Tort de morcovi.Cea mai ușoară și gustoasă rețetă
Citește și:Pește halibut în sos de ciuperci.Rețetă simplă
Citește și:Rețetă de pască din ciocolată.Desertul ideal pentru Paște
Citește și: Rețetă de Mini Cheesecake.Un desert simplu de preparat
Rețetă de Panna Cotta – Mod de preparare:
1. Gelatina trebuie mai întâi hidratată. Într-un bol mic adăugați cele 8 grame de gelatină și turnați o cantitate mică de apă sau lapte rece doar cât pentru a o acoperi și amestecați.
2. Într-o crăticioară adăugați frișca lichidă împreună cu cele 50 de grame de zahăr și puneți amestecul pe foc, timp de 3 sau 4 minute, până începe să fiarbă. După ce opriți focul, adăugați esența de vanilie.
3. În amestecul obținut, turnați gelatina hidratată și amestecați până se dizolvă complet.
4. Turnați amestecul în forme speciale sau în pahare și dați-le la frigider pentru minim 3 ore (cel mai bine peste noapte), pentru ca desertul să aibă o consistență solidă, asemănătoare unei budinci.
Poftă bună!
Pentru mai multe idei de prăjituri, intrați pe pagina The Sweet Retreat.