Rețetă de ouă umplute cu avocado. Un aperitiv gustos

 Oana Pantazi
.

Rețetă de ouă umplute cu avocado. Ouăle umplute fac parte de mult timp deja dintre rețetele tradiționale de pe masa de Crăciun și Revelion, constituind un aperitiv gustos și sățios. Noi vă oferim acum și varianta cu avocado, o încântare pentru ochi, dar și pentru papilele gustative.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ouă umplute cu avocado. Mai puțin cunoscut și folosit de gospodine până recent, avocado oferă o varietate de grăsimi sănătoase, fibre, vitamina K și antioxidanți, dar conține cantități mici de carbohidrați și proteine. Mai mult, este o legumă extrem de versatilă, care merge în nenumărate combinații. Dacă vestitul guacamole am gustat cu toții, iată o variantă de aperitiv pentru Sărbători care va face deliciul întregii familii!

Rețetă de ouă umplute cu avocado

În mâncăm deja în sosuri și salate, iar gustul și culoarea sunt pe măsura calităților nutriționale. Drept urmare, ne-am gândit să vă oferim o rețetă de ouă umplute cu avocado absolut delicioasă. Este pe cât de gustoasă, pe atât de simplu de făcut. Nu în ultimul rând, culoarea o va face să devină vedeta serii. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara ouăle umplute cu avocado!

Citește și: Rețetă de mâncare de dovlecei cu cartofi.Un preparat delicios

Citește și: Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi.Gata în 20 de minute

Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi de post.Gustoasă și sănătoasă!

Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 1 avocado
  • 2 linguri smântână
  • sucul unui lime
  • sare
  • piper
  • ceapă verde (sau chives)
  • patrunjel

Cum se prepară ouăle umplute cu avocado

Mai întâi, într-un vas în care ați pus o linguriță de sare (ouăle se vor descoji mai bine) fierbeți ouăle timp de 8 minute. După ce s-au descojit, tăiați-le pe lungime și scoateți gălbenușurile. Între timp, descojiți avocado-ul. Aveți grijă să fie îndeajuns de copt! Verdeața se toacă foarte mărunt.

Pulpa de avocado, gălebenușurile, sarea, piperul, smântâna, zeama de lime și verdeața tocată se mixează bine cu blenderul până devin o pastă onctuoasă. Dacă este cazul, se mai adaugă sare și piper.

Apoi, se umplu jumătățile de ou (cu un poche, dacă aveți) cu pasta de avocado și se ornează după preferințe. Puteți orna cu bucățele de chives sau cu ardei roșu.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton