Rețetă de ouă murate. Un aperitiv gustos și ușor de preparat

 Oana Pantazi
.

Dacă aveți curaj să experimentați în bucătărie, vă oferim o rețetă de ouă murate senzațională. Sunt delicioase, iar gustul lor acrișor și aromat vă va surprinde. Acest aperitiv popular în pub-uri, baruri și taverne de pe întreg cuprinsul lumii merge perfect alături de o bere rece.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de ouă murate. Ouăle se numără printre preparatele preferate de români. Fie fierte, prăjite ori ompletă, la micul dejun, fiec ca ingredient în mâncăruri, ciorbe și pane-uri, ouăle sunt nelipsite din meniul nostru zilnic. Tocmai de aceea ne-am gândit să vă provocăm să încercați și o rețetă savuroasă de ouă murate. Acestea vor constitui un aspect perfect, cu un gust surprinzător, de care veți deveni în scurt timp dependenți.

Rețetă de ouă murate

Dacă le consumați în mod responsabil, ouăle sunt extrem de hrănitoare, deși au puține calorii. Mai mult, țin de foame vreme îndelungată, așadar sunt utile inclusiv în curele de slăbire. Rețeta de ouă murate, mai puțin cunoscută la noi, este extrem de apreciată în Anglia, dar și în alte țări, unde acestea sunt servite în majoritatea restaurantelor. Ideea a pornit de la încercarea de conservare a ouălor, însă gustul delicios le-a transformat rapid într-un aperitiv nelipsit din meniu. Iată de ce aveți nevoie pentru a le pregăti!

Citește și: Rețetă plăcintă cu brânză.Cum se gătește tradițional

Citește și: Chiftele de cartofi.Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Supă de pui a la grec.

Citește și: Rețetă mâncare de praz.

Citește și: Maioneză de post, fără ou. Rețetă simplă

Ingrediente

  • 6 ouă mari
  • 180 ml oțet alb
  • 180 ml apă
  • 1 lingură de sare pentru murături
  • zahăr după gust (opțional)
  • 1 linguriță boabe de muștar
  • 1 linguriță boabe de piper
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei iute (opțional)
  • o foaie de dafin

Cum se fac ouăle murate

Rețetă de ouă murate. Ouăle se spală bine și se pun la fiert într-un vas cu apă, sare și oțet. Se țin la fiert timp de 10 minute. După aceea, se scot și se lasă la răcit. După ce au ajuns la temperatura camerei, se curăță de coajă cu grijă.

Între timp, într-un vas se pun la fiert apa, oțetul, sarea, zahărul boabele de muștar și cele de piper. Când dau în clocot, se adaugă usturoiul pisat, foaia de dafin și ardeiul iute feliat subțire. Apoi, se trage vasul de pe foc.

Ouăle se așază apoi într-un vas și se toarnă peste ele soluția caldă. Se pune capacul, iar după ce se răcește complet zeama, se pune borcanul la frigider pentru 7 zile. Pot fi consumate ca aperitiv sau în combinație cu alte preparate, după gust.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton