Rețeta de ouă jumări, așa cum îi plăceau reginei Elisabeta a II-a

.

Rețeta de ouă jumări, așa cum îi plăceau reginei Elisabeta a II-a, a fost publicată de o nutriționistă din Australia. Ouăle jumări ale Reginei au două ingrediente mai puțin obișnuite pentru acest fel de mâncare și anume nucșoară și coajă de lămâie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Nutriționista din Australia, care a publicat rețeta de ouă jumări preferate de regina Elisabeta a II-a se numește Lee Holmes și este o bucătăreasă holistică și fondatoarea site-ului Supercharged Food. Aceasta se află în prezent în Marea Britanie, petrecând timp cu cei îndoliați după moartea Majestății Sale.

Rețeta de ouă jumări preferate de regina Elisabeta a II-a

Ingrediente:

3 ouă organice (maro)

1 lingură de lapte

Sare de mare, după gust

1 lingură de unt sau puteți folosi ulei de măsline extravirgin


1 linguriță de coajă de lămâie rasă fin

Puțină nucșoară măcinată

Piper negru

Arpagic tăiat și kipper (hering sarat și afumat) pentru a servi (opțional)

Cum se prepară ouăle jumări preferate de regina Elisabeta a II-a

Bateți ouăle și laptele într-un castron până se omogenizează bine. Adăugați sare după gust.

Topiți untul sau puneți uleiul de măsline într-o tigaie mică la foc mic-mediu. Adăugați ouăle și reduceți focul la mic, mișcându-le încet în jurul tigăii cu o spatulă pentru a nu se lipi de fund.

Chiar înainte să înceapă să se întărească, adăugați coaja de lămâie, nucșoară și sare suplimentară, dacă doriți, și amestecați.

Serviți imediat, ornat cu piper și arpagic, dacă folosiți.

Citește și: De ce Alina și Ilan Laufer nu au putut să facă copii timp de zece ani: „Am ajuns până în clipa în care să facem fertilizare cu donatori’

Citește și: Cum se înțeleg, de fapt, Adela Popescu și Andreea Ibacka. Prezentatoarea TV a spus ce crede despre soția lui Cabral: „Părerea mea


Citește și: Soția lui Daniel Onoriu a depus actele de divorț la notar: „Nu mai există nicio cale de împăcare’

„Reginei îi plăcea să înceapă ziua cu un mic dejun copios și bogat în proteine, iar aceată rețetă de ouă a fost adaptată la cerințele suveranei’, a spus nutriționista, care a primit rețeta de la un prieten și fost bucătar regal.

„De când mi-a fost trimisă această rețetă, fac ouăle așa în mod regulat și sunt spectaculoase. Întotdeauna le prepar când prietenii rămân peste noapte’, a mai spus Holmes pentru DailyMail, potrivit adevarul.ro.


Ce mănâncă regina Elisabeta în fiecare zi, încă de la vârsta de cinci ani

Darren McGrady a fost bucătarul reginei Elisabeta a II-a timp ce 15 ani. El a gătit, de asemenea, și pentru prințesa Diana și pentru fiii ei, prinții Harry și William, iar în ultima perioadă este activ pe Youtube, acolo unde face publice rețete pe care le pregătea pentru familia regală.


De curând, acesta a dezvăluit că regina Elisabeta a II-a mănâncă în fiecare dimineață un sandvici cvu unt și dulceață, de obicei dulceață de căpșuni.

Potrivit acestuia, ea își începea ziua cu o ceașcă de ceai fierbinte cu lapte, fără zahăr și câțiva biscuiți. Se pare că biscuiții ei favoriți din toate timpurile sunt cei crocanți, înveliți în ciocolată. Totodată, uneori, ea mânca cereale, pâine prăjită și marmeladă sau ouă, însă acestea sunt o raritate.


Prânzul, în schimb, este format din alimente bogate în proteine și scăzut în carbohidrați. Mai exact, McGrady a declarat pentru The Telegraph că limba de mare Dover la grătar sau somon scoțian servit cu spanac și dovlecei reprezintă câteva dintre preferatele ei.

De asemenea, se știe că se bucură de o salată simplă cu pui la grătar. Biografa regală, Katie Nicholl, susține că sandvișurile cu castraveți, prăjitura cu fructe și ceaiul sunt și ele în meniu, scrie EatThis.