Rețetă de ouă cu legume în stil turcesc, Menemen

.

Rețetă de ouă cu legume în stil turcesc, Menemen. Ouăle turcești se prepară foarte simplu și se servesc cu iaurt gras combinat cu ierburi proaspete și usturoi. Folosim legume puternic aromate cum ar fi ceapa și ardeii iuți pentru a conferi savoare rețetei de ouă cu legume. Acest fel de mâncare este perfect pentru micul dejun, prânzul sau cina, fiind foarte sățioasă și plină de arome.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Dacă vă place omleta, dar doriți o manieră inedită de preparare, încercați această variantă delicioasă și și foarte sățioasă de rețetă de oup cu legume, preparată în stil tradițional turcesc cunoscută sub numele de Menemen. Acest preparat delicios din ouă, condimente și legume își ia numele de la orașul turcesc Menemen, un oraș mic situat chiar lângă autostrada principală din nordul Izmirului.

Citește și: Rețetă de chiftele cu tofu

Citește și: Rețetă de chifle suedeze sau Kardemummabullar


Citește și: Cea mai delicioasă rețetă de omletă pentru micul dejun. Nu trebuie să adaugi lapte

Citește și: Rețetă de tocană de năut cu legume

Rețetă de ouă cu legume în stil turcesc, Menemen. Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu sau verde
  • 1-2 ardei iuti
  • 400 g rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 4 oua
  • Pentru servit : 6 linguri iaurt gras, 2 catei de usturoi, 1/2 legatura patrunjel

Rețetă de ouă cu legume în stil turcesc, Menemen. Mod de preparare

  1. Cepele se taie felii, ardeii se taie pe jumatate, se curata de cotor si se feliaza, rosiile le taiem cubulete.
  2. Intr-o tigaie cu fundul gros se incinge uleiul si adaugam legumele, amestecam incontinuu pana se inmoaie, apoi adaugam zaharul si amestecam bine.
  3. Lasam pe foc pana cand lichidul scade. Cand lichidul a scazut cu o lingura de lemn facem 4 gauri in amestecul de legume si punem cate un ou in fiecare gaura, acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic pana cand ouale se incheaga complet.
  4. Iaurtul il amestecam cu usturoiul pisat. Ouale se servesc cu iaurt si patrunjel tocat. Pofta buna!

FOTO Pixabay