Rețetă de ouă cu brânză la cuptor. Un preparat și simplu și gustos, care poate poate lua locul unui mic dejun consistent. Ingrediente pentru această rețetă sunt la îndemâna oricui și se pot varia în funcție de preferințele fiecăruia. Iată modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de ouă cu brânză la cuptor. Cu toții știm că micul dejun este cea mai importantă masă, asigurând energia necesară pentru întreaga zi. Există numeroase rețete pentru un mic dejun sănătos și consistent, printre cele mai populare ingrediente numărându-se ouăle, fructe, legume, cereale, brânză sau șuncă.
Citește și: Rețetă de pui în sos de muștar și capere
Citește și: Rețetă de budincă de cartofi și dovlecei
Citește și: Compot de prune
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere, biscuiți și budincă
Rețetă de ouă cu brânză la cuptor – Ingrediente
1 ou
1 felie feta, cca 50 gr (de capră sau vacă)
1 roşie (sau 5 roşii cherry)
1 fir ceapă verde
puţin oregano uscat
sare, piper, boia
puţin ulei de măsline
Rețetă de ouă cu brânză la cuptor – Mod de preparare
1. Ungeți un vas termorezistent cu puțin ulei de măsline. Pe fundul recipientului, se așează un strat de felii de roșii și se presară puțin oregano.
2. Uterior, se formează un strat de felii de brânză feta, peste care se adaugă iarăși oregano și puțin ulei de măsline, potrivit dcnews.ro.
3. Peste cele două straturi, se presară ceapă verde tocată mărunt. Peste această compoziție, se sparge oul și se adăugă condimente după gust. Aceasta rețetă poate fi adaptată în funcție de preferințele fiecăruia și, opțional, se pot forma mai multe straturi de brânză și șuncă.
4. Vasul se bagă în cuptor pentru 20 minute. Temperatura recomandată de coacere este de 180 de grade. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik