Rețetă de ostropel de pui Moldovenesc. Ușor de gătit!

.

Rețetă de ostropel de pui Moldovenesc. Atunci când nu știi ce să mai gătești pentru masa de prânz, noi îți oferim soluția. Acest preparat din carne de pui nu doar că este foarte ușor de făcut, ci va fi și foarte apreciat de membrii familiei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețeta de ostropel de pui Moldovenesc este ideală pentru zilele în care ai poftă de ceva puțin mai…diferit! Aceasta este foarte ușor de preparat, necesită puține ingrediente și va fi îndrăgită de întreaga familie.


Citește și: Rețetă de budincă cu dovlecei și pui.Simplu și gustos

Citește și: Rețetă de dulceață de struguri roșii.Ușor de pregătit!

Citește și: Rețetă de saramură de dovlecei.Fresh și gustoasă!

Citește și: Ciorbă de curcan cu tăiţei de casă.Un preparat iubit și de copii!

Rețetă de ostropel de pui Moldovenesc – Ingrediente

  • 1 kg carne de pui;
  • 2 cepe medii;
  • 150 g roşii decojite în suc de roşii;
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 frunză de dafin;
  • 1-2 linguri oţet din vin;
  • ulei, sare și piper după gust;

Rețetă de ostropel de pui Moldovenesc – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa prima dată de carne. Aceasta se taie în bucăți medii, apoi se tapează cu un șervețel pentru a îndepărta surplusul de apă.
  2. Într-o tigaie, se pune la încins puțin ulei și se adaugă carnea. Între timp, vom toca ceapa și usturoiul, și separat, vom tăia roșiile în cuburi.
  3. Se adaugă ceapa tocată peste puiul din tigaie și se adaugă puțină apă. Se lasă să fiarbă înăbușit, până carnea este pătrunsă, iar ceapa călită. Adaugă roșiile tăiate cubulețe, sucul de roșii, usturoiul, frunza de dafin și o jumătate de ceașcă de apă în care s-a diluat oțetul.
  4. Adaugă sare și piper după gust, apoi lasă totul să fiarbă înăbușit.
  5. Îți vei da seama că totul este gata în momentul în care carnea se înmoaie și sosul începe să scadă și să se lege, notează retete.unica.ro.

Sursă foto: Shutterstock