Rețetă de orez prăjit cu pui

.

Rețetă de orez prăjit cu pui. Următorul fel de mâncare este unul clasic. Ai nevoie de puțin timp pentru a-l pregăti și îl poți personaliza astfel încât să fie pe placul tău! 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!


De ce este bine să folosești neapărat orez fiert și răcit înainte? Dacă este cald, nu se va prăji cum trebuie în tigaia bine încinsă și nu vei obține decât mici bucăți întregi și lipicioase, ceea ce nu-ți dorești! Cel mai bine este să-l păstrezi cu 30 de minute înainte de a găti orezul. 

Citește și: Rețetă de castraveți murați de vară

Citește și: Rețetă de coaste de porc la cuptor

Citește și: Rețetă de chec cu vișine.Un desert pufos și gustos

Citește și: Rețetă de Varză a la Cluj


Rețetă de orez prăjit cu pui. Ingrediente 

  • 500 g orez, fiert și răcit 
  • 1-2 piepți de pui 
  • 2 morcovi mici 
  • 1 ceapă
  • 1-2 fire ceapă verde, opțional 
  • 2 căței de usturoi  
  • 100 g mazăre, decongelată
  • 1-2 ouă 
  • 2 linguri unt 
  • 1 lingură sos de soia 
  • 1 linguriță pudră de turmeric 
  • sare 
  • piper 

Rețetă de orez prăjit cu pui. Mod de preparare 

  • Topește o lingură de unt și prăjește puiul tăiat cubulețe sau fâșii, pe ambele părți, la foc mediu, până se rumenesc, apoi dă-le deoparte. 
  • Topește o lingură de unt și călește ceapa tocată cu usturoiul zdrobit, la foc mic, până devine translucidă. 
  • Adaugă morcovii tăiați cubulețe, mazărea, sarea și piperul după gust și mai ține legumele pe foc încă alte câteva minute, până se înmoaie. 
  • Dă legumele într-o parte, în vas, și adaugă ouăle, pe care le gătești jumări. 
  • Transferă restul de ingrediente, cum ar fi orezul, puiul, ceapa verde, soia, turmericul, sarea și piperul după gust. 
  • Lasă să se rumenească 2-3 minute la foc mediu. 
  • Servește mâncarea caldă.  

Vezi și Înlocuieşte sarea cu arome şi condimente. Cei mai gustoși înlocuitori pentru sare

Sursă foto: Pixabay