Rețetă de orez cu dovlecei. Sățioasă și gustoasă

.

Rețetă de orez cu dovlecei. Dacă adorați orezul, dar și dovleceii în egală măsură, puteți încerca această combinație savuroasă și cu un gust surprinzător de bun. De asemenea, acest preparat merge la fel de bine și ca garnitură, cu o bucată de carne alături, de preferință de pui.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de orez cu dovlecei. Vă place pilaful, dar vă prisosesc prin frigider sau prin cămară legume care se apropie de expirare? Ei bine, nu le irosiți! Dovleceii în combinație cu orezul sunt un deliciu. Nu în ultimul rând, acest preparat gustos este simplu de pregătit, dar și ieftin.

Rețetă de orez cu dovlecei

Pentru a găti cea mai simplă și mai gustoasă rețetă de orez cu dovlecei, aveți nevoie doar de câteva ingrediente, care în această perioadă se găsesc în orice cămară. Desigur, puteți improviza, adăugând, de exemplu, și ciuperci, dacă vă plac. Iată de ce aveți nevoi pentru a pregăti deliciosul orez cu dovlecei.


Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou

Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat

Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi

Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 3 dovlecei
  • 2 morcovi medii
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • 800 ml supă de pui sau de vită
  • un ardei gras roșu
  • un ardei gras galben
  • 200 g mazăre la conservă (opțional)
  • patrunjel proaspăt sau mărar, după gust
  • sare, piper după gust

Cum se prepară orezul cu dovlecei

Se curăță și se spală bine toate legumele. Apoi, se toacă mărunt ceapa și ardeii cubulețe. Un morcov se dă pe răzătoare, iar celălalt se taie cubulețe. Se pune ulei într-o tigaie, iar după ce se încinge se pune ceapa, care se ține până devine translucidă. Apoi, se adaugă ardeii și morcovii și se mai lasă la călit în jur de 10 minute. Pentru a nu se arde, se adaugă o lingură-două de stock de supă. Pe urmă, se adaugă și dovleceii și se mai lasă câteva minute la călit. La final se pune orezul, se potrivește de sare și piper, amestecă bine și după ce se rumenește puțin se adaugă restul de stock de supă și se lasă la fiert încă 20 de minute. Dacă puneți și mazăre fiartă, adăugați-o în ultimele minute. Se poate pune și la cuptor până scade zeama.


La final, se presară pătrunjel sau mărar tocat fin deasupra, după gust.

Foto: Shutterstock