Rețetă de negresă însiropată. Negresa este un desert care face parte din copilăria tuturor. Există nenumărate rețete de negresă: de post, cu gem, cu nucă, cu bezea. Astăzi, însă, vă propunem o rețetă de negresă însiropată cu ciocolată și, decorată cu sâmburi de nucă – combinația perfectă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de negresă însiropată. Negresa însiropată este un desert gustos. Are un blat umed, care poate fi folosit și la prepararea altor prăjituri sau torturi. În plus, are un timp foarte redus de pregătire. Mai jos aveți rețeta de negresă însiropată.
Rețetă de negresă însiropată – Ingrediente
– 10 Ouă
– 200 g Zahăr
– 380 g Făină
– 50 g Cacao
– 400 g Unt
– Esență de vanilie sau rom
– Un plic de praf de copt
– Un praf de sare
Sirop:
– 500 ml lapte
– 50 g cacao
– 50 g zahar
– 200 gr ciocolată
– Esență de vanilie sau rom
Decor:
– 200 g nucă măcinată
Citește și: Înghețată de casă cu fructe de pădure.Rețetă simplă
Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată.Desert delicios
Citește și: Rețetă de Panna Cotta.Perfectă pentru orice ocazie
Citește și: Rețetă tort Red Velvet.Ideal pentru orice ocazie
Rețetă de negresă însiropată – Mod de preparare
1. Mai întâi topim untul pentru a avea timp să se răcească puțin.
2. Într-un bol încăpător, bateți cele 10 ouă împreună cu un praf de sare și cu zahărul.
3. Între timp, într-un bol separat, amestecați făina, praful de copt și cele 50 g de cacao.
4. După ce zahărul s-a topit complet, iar ouăle și-au dublat volumul, adăugați untul topit și răcit, apoi amestecul de făină, praf de copt și cacao.
5. Turnați amestectul intr-o tavă încăpătoare și dați-o la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute , la 180C.
6. Între timp, puteți să pregătiți siropul. Intr-o crăticioară, amestecați pudra de cacao cu zahărul și cu câteva linguri din cantitatea de lapte pentru a obține un amestec omogen, fără cocoloașe.
7. Turnați restul de lapte, apoi puneți crăticioara pe foc.
8. Când laptele a început să fiarbă, adăugați ciocolata ruptă în bucățele și amestecați până aceasta se topește, apoi lăsați siropul să se răcească. Acum puteți adăuga esență de rom, vanilie, migdale sau orice aromă preferați.
9. Scoateți prăjitura din cuptor și lasați-o să se răcească, apoi porționați-o în bucăți egale. Acest pas este foarte important pentru ca siropul să poată pătrunde printre laturile fiecărei felii.
10 Presărați deasupra un strat generos de nucă măcinată.
Negresa însiropată se poate servi imediat ce s-a răcit. După cum veți putea vedea, cea mai dificilă parte va fi timpul de așteptare până când vă veți putea bucura de ea. Puteți, de asemenea, să presărați deasupra fulgi de cocos sau de migdale, sau puteți folosi ca decor la momentul servirii fructe colorate ca fructele de pădure sau căpșunele.
Poftă bună!
Pentru mai multe idei de prăjituri deliciose, intrați pe pagina The Sweet Retreat.