Rețetă de mușchiuleț de porc la tavă

.

Pe cât este de delicios mușchiulețul de porc la tavă, pe atât de ușor se prepară! Poate părea că în spatele acestui fel de mâncare gustos, nelipsit pe masa de Crăciun, se află o rețetă complicată, dar nu este deloc așa. Rețeta de mușchiuleț de porc la tavă este una rapidă și ușoară!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Ingrediente pentru rețeta de mușchiuleț de porc la tavă

  • mușchi de porc
  • sare, piper, boia de ardei dulce sau iute
  • vin alb
  • crenguțe de rozmarin

Cum se prepară mușchiulețul de porc la tavă

Muşchiul de porc (cantitatea o alegeți voi) se spală bine în 2-3 ape, apoi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie. Este important să nu aibă apă pe el pentru că vă puteți trezi cu stropi de ulei în ochi sau pe piele, atunci când îl veți pune în tigaie.

Citește și: Reghe, prima reacție despre fotografiile cu Anamaria Prodan nud:’Nu i-aș face așa ceva’


Citește și: Minelli, povestea din spatele succesului:„Nu aș face niciun compromis josnic, doar pentru a reuși în muzică / Interviu

Citește și: Cum a fost prins hoțul care i-a furat bicicleta lui Mihai Găinușă.Abia ieșise din pușcărie

Mușchiulețul se condimentează bine cu sare şi piper, dar și alte condimente pe care le preferi (spre exemplu, boia de ardei dulce) şi apoi se pune la rumenit într-o tigaie, cu puțin ulei bine încins. Atenție, nu se prăjește, doar se sigilează.


Se întoarce de pe o parte pe alta, până când mușchiulețul capătă o pojghiţă aurie, apoi se pune într-o tavă, la cuptor.

Separat, se prepară sosul din uleiul în care a fost rumenit mușchiul de porc, vin alb, se mai adaugă sare şi piper, după preferinţă, şi se toarnă peste mușchiulețul de porc din tavă.


Se presară crenguţe de rozmarin pentru un plus de aromă, se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu trasă peste tavă şi se lasă să se gătească.

Ca și garnitură puteți alege murături, piure de cartofi sau cartofi la cuptor, salată verde sau legume înăbușite.