Rețetă de musaca de post cu soia. În perioada postului tot mai multe persoane sunt îngrijorate în privința mâncării. În primele zile nu este foarte dificil, însă odată cu trecerea timpului creativitatea în bucătărie începe să dispară. Pentru astfel de momente, noi îți oferim soluții. Alege să prepari o rețetă plină de proteine sănătoase, din soia granulată!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de musaca de post cu soia. Cea mai bună rețetă pe care o poți prepara în perioada postului este chiar aici! Această musaca este ideală pentru zilele în care nu știi ce să gătești familiei tale. Are un gust foarte bun, este sănătoasă și nu necesită mult timp în bucătărie. Iată cât de ușor se pregătește!
Citește și: Rețetă de prăjitură Macarena.Deliciu cu mac și smântână
Citește și: Rețetă de mazăre de post.Ușor de făcut
Citește și: Rețetă negresă de post cu gem și apă minerală
Citește și: Rețetă de salată de boeuf de post.Simplă și gustoasă!
Rețetă de musaca de post cu soia – Ingrediente
- 200 g soia granulată
- 800 g cartofi
- 1 ceapă
- 1 l supă de legume
- 3 linguri pastă de roşii
- 4 linguri ulei
- oregano uscat
- sare
- piper
- 100 g caşcaval vegetal
Rețetă de musaca de post cu soia – Mod de preparare
- În primă fază ne vom ocupa de soia. Aceasta se pune la fiert în supa de legume. Când este gata, se pune la scurs.
- Ceapa se toacă și se pune la călit în puțin ulei încins. Peste aceasta se pune o lingură de apă și se lasă în tigaie până devine aurie.
- Peste ceapa aurie se pune pasta de roșii, soia, oregano, sare și piper și se amestecă bine până la omogenizare.
- Separat, se fierb cartofii cu tot cu coajă. Când sunt gata, aceștia se taie în felii mai groase.
- Se unge o tavă cu restul de ulei. Se pun feliile de cartofi, peste care se adaugă un strat din compoziția obținută cu soia, apoi iarăși un strat de cartofi și din nou compoziția. Deasupra se rade cașcavalul vegetal.
- Se lasă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, potrivit Click Poftă Bună.
Sursă foto: Shutterstock