Gabriela Cristea a decis să le arate fanilor care este rețeta ei de murături asortate în saramură. Astfel, vedeta de televiziune a postat un videoclip pe canalul său de Youtube cu toate ingredientele, dar și cu modul de preparare. Iată de ce trebuie să ții cont.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Pentru că soțul ei se declară un mare fan al murăturilor, Gabriela Cristea s-a pus pe treabă și a început să pună la borcan pentru iarnă.
Ba chiar mai mult, aceasta a împărtășit și cu fanii din mediul online rețeta pe care o folosește pentru murăturile asortate în saramură.
Citește și: Ce spune Gabriela Cristea despre Adelina Pestrițu, după ce a fost acuzată că minte și că nu ar suferi de COVID-19:’Nu vă gândiți că are un copil acasă. Pentru ce bani?’
Citește și: Ce pensie are Marinela Chelaru. Actrița de la Vouă:„Aș muri de foame…
Rețeta de murături a Gabrielei Cristea
Secretul Gabrielei Cristea este că aceasta nu folosește conservanți, ci se se folosește de sare. De asemenea, mai adaugă usturoi și hrean, pentru că aceste ingrediente vor ține murăturile tari.
„Eu nu pun murături cu conservați, ci folosesc unul natural, adică sarea. De asemenea, usturoiul și hreanul sunt elementele care vor ține murăturile tari și foarte bune. Înainte de a pleca la drum vă sfătuiesc ca atunci când ajungeți în piață să aveți deja o listă’, spune Gabriela Cristea în ultimul vlog de pe Youtube.
Iată de ce ingrediente ai nevoie:
- castraveți
- gogonele
- pepene roșu
- dovlecel
- morcov
- țelină cu frunze
- usturoi
- hrean
- varză
- conopidă
- măr
- gutuie
- sare grunjoasă neiodată
- foi de dafin
- piper negru
- boabe de muștar
- cimbru
- bețe de mărar.
Cum se prepară
- Legumele se vor spăla bine și se vor curăță. Le vei tăia în bucățele.
- Fructele se vor spală și ele și se vor taia bucățele.
- Legumele și fructele se vor așeza cât mai divers în borcan.
- Ingredientele se pun în așa fel încât să fie cât mai puține spații goale.
- Se pune muștarul boabe, piperul negru, dar și câteva foi de dafin.
- Deasupra se vor pune și bețele de mărar pentru a da un gust mai bun murăturilor.
- Saramura se va face din 9 litri de apă, iar la fiecare litru se va adăuga o lingură de sare.
- Se pune totul pe aragaz și se lasă la fiert oala cu saramură.
- Când apa a dat în clocot se va mai lasă aproximativ 5 minute pe foc.
- Apa se pune clocotită treptat să nu se spargă borcanul.
- Se mai păstrează din saramură pentru a se completa a doua zi borcanul
De asemenea, Gabriela Cristea păstrează și o tradiție importantă. De Sfântul Dumitru face primul borcan cu murături, pe care îl deschide de Sfântul Nicolae.
„Eu pun primul borcan de murături de obicei de Sfântul Dumitru și îl deschid de Sfântul Nicolae. Și vedem atunci dacă avem nevoie de o nuielușă sau dacă am fost cuminți și ne-au ieșit murăturile cum trebuie’, a completat Gabriela Cristea.
sursă foto- Captură Video și Facebook