Rețetă de minciunele. Minciunelele sunt un tip de gogoși pe care bunica mea mi le pregătea în copilărie. Această rețetă îmi amintește de vacanțele de iarnă petrecute la țară. Recent, am pregătit-o și eu pentru familia mea și mi-am amintit de o perioadă foarte frumoasă din viața mea. Acestea nu necesită mult timp în bucătărie, sunt foarte bune la gust și perfecte pentru atunci când ți-e poftă de ceva dulce.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Atunci când vrei să îți amintești de gustul copilăriei, prepară această rețetă de minciunele. Nu necesită mult timp în bucătărie, are un gust senzațional și va fi apreciată de întreaga familie. Mai mult decât atât, odată ce vei mușca din ele, te vei întoarce câțiva ani în urmă!
Citește și: Ciorbă de ciocănele.O rețetă ieftină și delicioasă
Citește și: Rețetă de nudli cu mac.Un deliciu mai puțin cunoscut
Citește și: Rețetă de mâncare de măsline cu pui.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de dulceață de porumbe.Un deliciu!
Rețetă de minciunele – Ingrediente
- două ouă,
- 3 linguri de zahăr,
- 100 g untură proaspătă (sau margarină),
- 100 g smântână (sau iaurt cu 10% grăsime),
- coajă de lămâie, esenţă de rom sau de vanilie (după preferinţă),
- un plic de praf de copt, un praf de sare,
- făină cât cuprinde,
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru decor
Rețetă de minciunele – Mod de preparare
- Toate ingredientele amintite mai sus se amestecă într-un bol mare, cu ajutorul unei linguri. Când acesta începe să se omogenizeze, se frământă cu mâinile, până când se obține un aluat nelipicios.
- Se întinde o foaie de 4-5 mm și se taie romburi. Se crestează pe mijloc și se trece un colț prin gaura formată, obținându-se o formă răsucită.
- Într-o tigaie se pune ulei la încins. Când acesta este suficient de fierbinte, se pun mincinelele la prăjit.
- Când sunt aurii, se scot pe un șervețel de hârtie pentru a se scurge uleiul.
- La final, se așează pe o farfurie și se presează zahăr pudră deasupra, potrivit Libertatea.
Sursă foto: Shutterstock