Rețetă de mâncare indiană. Condimentele care dau savoare

.

Rețetă de mâncare indiană. Dacă doriți să preparați un fel de mâncare mai special, mâncarea indiană este mereu o alegere potrivită. Desigur, asta dacă sunteți și fani ai mâncării picante. În orice caz, noi vă recomandăm o rețetă de mâncare indiană delicioasă și ușor de preparat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de mâncare indiană. În cazul în care v-ați săturat de preparatele românești, mâncarea indiană este o alternativă ideală. Ce-i drept, mai trebuie să și diversificăm pentru că nu putem mânca aceleași preparate la nesfârșit. Rețeta de mâncare indiană recomandată de noi este foarte delicioasă. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.


Citește și: Rețetă pentru budincă de dovlecei cu brânză

Citește și: Rețetă de ruladă de dovlecei.Preparat delicios

Citește și: Rețetă de Imam Bayildi.Cele mai gustoase vinete umplute

Citește și: Salată de dovlecei.Rețetă ușor de preparat

Rețetă de mâncare indiană – Ingrediente

– 700 g piept de pui

– 500 g orez cu bobul lung

– 2 cepe potrivite

– 2 căţei de usturoi

– 1 linguriţă ghimbir ras

– 1 linguriţă pudră de chilli

– 2 linguri ulei

– 2 linguri pastă de tomate


– 1 praf de şofran

– sare

Rețetă de mâncare indiană – Mod de preparare

1. Pentru început, tăiați ceapa și usturoiul
mărunt.

2. Apoi, căliți în uleiul încins ceapa și
usturoiul până când își vor schimba culoarea.


3. Tăiați carnea și adăugați-o peste ceapă și
usturoi, continuând să căliți pentru încă 2-3 minute.

4. Ulterior, adăugați ghimbirul ras şi pudra de chilli, amestecați bine cu carnea și mai lăsați la fiert pentru alte două minute, lafoc potrivit. Nu uitați că trebuie să amestecați permanent pentru a nu se prinde de fundul vasului, potrivit clickpoftabuna.ro.

5. După care, adăugați și pasta de tomate sau
o roție tăiată mărunt. După vreo două minute, puneți apă cât să le acopere şi lăsați
să fiarbă, la foc mic, până când va scădea sosul.


6. Separat, într-un alt vas, rumeniți orezul
cu puțin ulei, adăugați un pahar de apă clocotită, un praf de şofran, sare,
după gust și lăsați să dea în 1-2 clocote.

7. Ulterior, adăugați carnea și sosul peste
orez. Amestecați și când lichidul a dispărut, mâncarea este gata.

Poftă bună!

Sursa Foto: unsplash.com