Rețetă de mâncare de vinete la cuptor. Simplu și gustos

 Mirea Roxana
.

Rețetă de mâncare de vinete la cuptor. Rețeta de mâncare de vinete la cuptor este absolut delicioasă. De asemenea, este un preparat prietenos și cu persoanele care țin dietă. Nu aveți nevoie nici de foarte multe ingrediente, iar gustul vă va da pe spate. Tot ce trebuie să faceți este să respectați pașii de mai jos.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de mâncare de vinete la cuptor. În cazul în care erați în căutarea unei rețete gustoase, dar care să se prepare rapid, mâncarea de vinete la cuptor este ideală. Nu este deloc greu de preparat și nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente pe care le găsiți în orice magazin.

Citește și: Rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de dovlecei scăzuți.O mâncare de vară excelentă

Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu tăiței.Gustoasă și răcoritoare

Citește și: Rețetă de castraveți murați opăriți.Ingrdientul secret

Rețetă de mâncare de vinete la cuptor – Ingrediente

– 2 vinete mari

– 400 g roşii

– 200 g brânză de capră sau de oaie

– sare şi piper

– 2-3 căţei de usturoi

– 3-4 linguri ulei

– cimbru şi rozmarin

– 2-3 frunze de mentă sau de pătrunjel pentru decor

Rețetă de mâncare de vinete la cuptor – Mod de preparare

1. Pentru început, spălați vinetele. După care, acestea trebuie curățate și tăiate rondele.

3. Dați rondelele de vinete cu un praf de sare și așezați-le pe un tocător înclinat, să se scurgă. Lăsați-le pentru aproximativ 30 de minute.

4. După care, într-o tigaie, puneți ulei la încins. Ulterior, căliți ușor rondelele de vinete.

5. Apoi, spălați roșiile și tăiați-le, de asemenea, rondele.

6. Într-o cratiță pe care ați uns-o cu ulei, aranjați legumele în straturi, printre care s epresară jumătate din brânză, mărunţită, usturoiul tocat mărunt, cimbru şi rozmarin tocate mărunt, sare şi piper. Stropiți cu puțin ulei și turnați și jumătate de pahar cu apă, potrivit retete.unica.ro.

7. Dați mâncarea de vinete la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute.

8. Apoi, presărați și restul de brânză și mai lăsați la cuptor, la foc mai mare, de data aceasta, pentru alte 5 minute.

9. Ornați cu frunze de mentă sau pătrunjel.

Poftă bună!

Sursa Foto: shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton