Mâncare de linte roșie. Rețetă simplă și gustoasă

 Oana Pantazi
.

Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de mâncare de linte roșie, a venit momentul să vă răsfățați familia cu un preparat gustos și, în egală măsură, bogat în proteine și minerale. Poate fi gătită ca atare sau cu carne.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de mâncare de linte roșie. Nu neapărat un preparat tradițional, lintea a prins avânt în ultimii ani, fiind extrem de apreciată atât în produsele vegane, cât și în cele cu carne. Din aceeași familie cu mazărea, fasolea și năutul, lintea se dovedește a fi o variantă gustoasă și hrănitoare, perfectă pentru un prânz sau o cină în familie.

Rețetă de mâncare de linte roșie

Aliment bogat în minerale și antioxidanți, lintea conține o serie de vitamine esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos. Asemănătoare la gust cu fasolea, aceasta are avantajul de a fierbe mult mai repede, scurtând timpul petrecut în bucătărie. Drept urmare, azi vă oferim o rețetă de mâncare de linte roșie, perfectă pentru cei care adoră mâncarea vegetariană. Carnivorilor le spunem însă că acest preparat se poate pregăti și cu piept sau pulpe de pui. Iată ce vă trebuie pentru a-l pregăti!

Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat

Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă

Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește

Ingrediente

  • 500 g linte roșie
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei
  • 1 morcov
  • 1 conserva de roșii decojite (sau bulion)
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 4 căței de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Cum se prepară mâncarea de linte roșie

Lintea se lasă la înmuiat 2-3 ore (o puteți lăsa și de seara până dimineața). Ceapa se taie cubulețe și se pune la călit într-o cratiță în care ați încins uleiul în prealabil. După ce devine sticloasă, se adaugă morcovul dat prin răzătoarea mică și ardeiul tocat cubulețe. Se călesc bine, iar apoi se adaugă lintea scursă de apă. Se adaugă roșiile tăiate din conservă sau, dacă nu aveți, bulion dezlegat cu apă.

După ce s-a omogenizat totul, se adaugă apă, pentru a nu se prinde (în jur de 300-400 ml). Dacă e cazul, mai adăugați apă pe parcurs. Apoi se pune usturoiul pisat sau tăiat feliuțe și se adaugă și cimbrul (coriandrul), sare și piper după gust.

Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când (atenție, lintea se lipește de fundul cratiței!). În 15 minute, ar trebui să fie gata. Se poate consuma ca atare sau alături de garnituri din carne și salată, cu pătrunjel tocat deasupra.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton