Rețetă de maioneză din pufuleți

.

O rețetă perfectă în post este cea de maioneză din pufuleți, chiar dacă la prima vedere ideea nu pare deloc atrăgătoare. Este totuși o alternativă economică și gustoasă la maioneza pe bază de ou. În plus, se face extrem de rapid și poate fi consumată în nenumărate combinații cu legume.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de maioneză din pufuleți. În perioadele de post, gospodinele găsesc o mulțime de variante pentru a prepara mâncăruri delicioase fără produse de origine animală. Deși pare greu de crezut, maioneza din pufuleți este o alternativă simplă și gustoasă la cea pe bază de ou. Desigur, există și varianta cu lapte de soia, cu tofu sau cu avocado, dar maioneza din pufuleți este o soluție ieftină și la îndemână pentru cei care au probleme cu colesterolul, sunt vegetarieni sau pur și simplu țin post.


Rețetă de maioneză din pufuleți

Pentru a pregăti o maioneză delicioasă, cu care vă veți păcăli cu siguranță papilele gustative în perioada de post, nu aveți nevoie de mai mult de 10 minute și o pungă de pufuleți, care se găsește în toate marketurile la orice oră. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!

Citește și: Rețetă de nudli cu mac.Un deliciu mai puțin cunoscut

Citește și: Rețetă specială de vin fiert cu scorțișoară

Citește și: Rețetă de orez cu dovlecei.Sățioasă și gustoasă


Citește și: Rețetă ouă umplute cu ficăței de pui.Ușor de gătit!

Ingrediente

  • o pungă mică de pufuleți simpli
  • 50 ml ulei floarea-soarelui
  • o linguriță de muștar
  • 1/4 linguriță de sare (dacă este cazul)
  • 1/2 lămâie
  • 2 căței de usturoi (opțional)

Cum se prepară maioneza de pufuleți

Se pun pufuleții într-o strecurătoare și se trec printr-un jet de apă, asigurându-vă că i-ați udat pe toți. Se lasă apoi într-un castron, cel puțin 10 minute, pentru a se înmuia bine.

Apoi, se mută pufuleții într-un vas înalt, se pun muștarul și sarea deasupra și, cu ajutorul unui mixer vertical, se pasează, turnând uleiul în ploaie, puțin câte puțin, până ce compoziția capată consistența unei maioneze clasice. Dacă vi se pare că este prea onctuoasă, puteți subția compoziția cu puțină zeamă de lămâie, va avea un gust și mai bun.


La final puteți adăuga piper și, dacă vă place, puțin usturoi pisat mărunt. Maioneza se poate consuma cu legume, dar e la fel de bună și într-o salată a la russe sau alături de o porție de cartofi prăjiți.