Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de maioneză de avocado, a venit timpul să o faceți. Este perfectă nu doar în perioadele de post, deoarece nu conține ou, și poate fi consumată într-o mulțime de variante – ca sos pentru legume și carne. Nu în ultimul rând, este extrem de fină, delicioasă și simplu de făcut.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de maioneză de avocado. Acest sos absolut delicios este excelent pentru cei care nu consumă maioneză cu ouă crude și, în plus, este extrem de simplu de făcut și foarte sănătoasă. Gustul ei catifelat va fi apreciat de întreaga familie, iar maioneza de avocado va deveni nelipsită alături de preparatele din legume și carne.
Rețetă de maioneză de avocado
Maioneza este cea care, de multe ori, dă gustul și face diferența în salatele cu legume și carne, însă cea de avocado este o variantă gustoasă și sănătoasă nu doar pentru vegani și în perioadele de post. În plus, se prepară cât ai clipi. Dat fiind că avocado oxidează destul de repede, nu este indicat să preparați decât ceea ce consumați la o masă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara gustoasa rețetă de maioneză de avocado!
Citește și: Rețetă de nudli cu mac.Un deliciu mai puțin cunoscut
Citește și: Rețetă specială de vin fiert cu scorțișoară
Citește și: Rețetă de orez cu dovlecei.Sățioasă și gustoasă
Citește și: Rețetă ouă umplute cu ficăței de pui.Ușor de gătit!
Ingrediente
- 1 avocado copt
- zeama de la 1/2 de lamâie
- 2 lingurițe de muștar
- 4-5 linguri de ulei de măsline sau de floarea-soarelui
- sare
- piper proaspăt macinat
Cum se prepară maioneza de avocado
Se taie avocado în două, pe lungime, până la sâmbure. Se răsucește cu grijă una dintre jumătăți, iar pulpa se va desprinde imediat de sâmbure (asigurați-vă că avocado-ul este copt). Se înfige apoi cuțitul, nu foarte adânc, în sâmbure și se rotește din nou până ce poate fi extras.
Se scobește apoi miezul și se pune într-un castron sau într-un blender, pentru a fi pasat. Se stoarce puțină lămâie încă de la început, deoarece fructul oxidează repede, înnegrindu-se. Restul de lămâie se adaugă la final, în funcție de gust.
Se pasează fructul bine cu blenderul, iar când s-a transformat într-o pastă fină, adăugăm pe rând muștarul și uleiul în fir subțire. La final, se adaugă sarea și piperul după gust. Sosul trebuie să aibă consistența unei maioneze. Se consumă în orice combinație de legume și carne, gustul ei savuros pretându-se la foarte multe preparate.