Rețetă de macarons. Secretul pentru a le face perfect

 Lupescu Anca
.

Macarons sunt niște prăjituri franțuzești, celebre în toată lumea. Desi sunt simple din punct de vedere al ingredientelor, nu multi sunt cei care se pot lauda cu macarons perfecti. Succesul prepararii celor mai buni macarons este influentat atat de ingrediente, de aparatura, dar si de priceperea persoanei care le va prepara.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ai nevoie de următoarele ingrediente pentru rețeta de macarons:

  • 150 g zahar pudra
  • 80 g faina migdale (sau migdale macinate foarte fin)
  • 15 g cacao de calitate
  • 2 albusuri de ou la temperatura camerei
  • 2 linguri de zahar tos
  • un praf de sare.  

Cerne faina de migdale, zaharul pudra si cacaua si apoi adauga ingredientele intr-un bol incapator, amestecandu-le foarte bine.

Separa albusurile de galbenusuri: este un pas foarte important, deoarece nu trebuie sa ramana nici un pic de galbenus care ar putea compromite reteta.

Mixeaza albusurile cu praful de sare si apoi adauga treptat zaharul tos pana obtii o spuma consistenta, ce nu curge de pe paletele mixerului.

Citește și: Alex Bodi susține că Bianca Drăgușanu îl amenința că se omoară: „Mi-a cerut bani ca să-și ridice ordinul de restricție’

Citește și: Iulia Sălăgean, fosta soție a lui Alex Bodi, atac dur la Bianca Drăgușanu: ‘A sărit cu cuțitul la el

Citește și: Bianca Drăgușanu i-ar fi fost mai întâi amantă, apoi iubită lui Alex Bodi. Afaceristul iese la atac: ‘Am găsit-o leșinată în casă

Citește și: Bianca Drăgușanu are 4 certificate medico-legale după ce a fost bătută și a depus plângere împotriva lui Alex Bodi: „El încă mă sună. Am vorbit de câteva ori’

Adauga treptat compozitia uscata in spuma de albus, incorporand de jos in sus, cu miscari ample. Foloseste-te de o paleta special conceputa pentru aceasta operatiune. Textura finala a compozitiei va trebui sa fie usor curgatoare. 

Tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Muta compozitia de macarons intr-un pos (sau daca nu ai, intr-o punga de plastic mai rezistenta, rupta la un colt). 

Unul dintre momentele cruciale este punerea compozitiei in tava: tinand posul vertical, incearca sa formezi cercuri mici, la o oarecare distanta unul de altul. Tine cont ca aceasta compozitie se va mai lati, asa ca este important sa lasi spatiu intre cercuri. 

Dupa ce ai umplut o tava cu aceste cercuri din compozitie (viitorii macarons) observa daca s-au format bule evidente. Indeparteaza-le cu o scobitoare, iar apoi loveste tava de masa de cateva ori (pentru a preveni formarea altor bule). 

Lasa compozitia la uscat la temperatura camerei pentru aproximativ doua ore, pana cand nu se mai lipeste de deget. 

Preincalzeste cuptorul la maxim 150 de grade (daca este un cuptor care de obicei ,,arde preparatele' poti sa mai scazi temperatura) si apoi introdu tava cu macarons.

Dupa aproximativ 7-8 minute, vei observa ca se formeaza vestitul ,,piciorus de macarons' si este momentul sa scazi temperatura de coacere (spre exemplu daca ai inceput de la 150 de grade, scade pana la 120 sau 130) pentru inca 5 minute. In felul acesta, macarons vor ramane moi in interior si crocanti in exterior. 

Lasa-i la racit macar jumatate de ora (sau pana cand se desprind usor de pe foaie).

Umple-i cu o crema de ciocolata preparata in casa. 

Aseaza-i pe un platou de prajituri care are capac.

Lasa-i la racit in frigider pentru minim cinci ore (ideal ar fi peste noapte). 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton