Rețetă de lipii libaneze. Se prepară fără drojdie și sunt delicioase

.

O alternativă binevenită la tradiționala pâine de casă sunt aceste lipii libaneze, subțiri și foarte gustoase. Le poți unge imediat ce le-ai scos din tigaie cu unt topit în care razi un cățel de usturoi și adaugi pătrunjel uscat.

Le poți condimenta cu usturoi granulat și boia dulce, sau le poți lăsa simple. Lipiile libaneze se pot servi cu hummus, fasole bătută cu ceapă caramelizată, supe, salate, sau le poți umple cu legume, carne și brânză, dacă nu ții post. Dacă alegi să le lași simple, ele se pot servi cu gem sau ciocolată. 


Iată ingredientele necesare pentru lipii libaneze: 

  • 500 g făină
  • 250 ml apă
  • un praf bun de sare
  • 25 ml ulei de floarea soarelui

Frământă într-un mixer timp de 5 minut ingredientele până ce obții un aluat neted și nelipicios. Poți frământa și cu mâna pentru 10 minute.

Formează o bilă din aluat și învelește-l în folie de plastic. Lasă-l 30 de minute să se odihnească.

Unge blatul de lucru cu puțin ulei și aplatizează ușor aluatul. Taie-l în 8 părți.

Modelează fiecare bucată sub formă de bilă. Lasă bilele de aluat la relaxat 10 minute (acoperite cu folie de plastic, pe masa de lucru). 


Ia câte o bilă de aluat și întinde-o cu palmele unse pe masă. Puteți folosi și sucitorul.

Folosește o tigaie antiaderentă cu fundul gros. Coacerea durează 1-2 minute .

Sursa: https://savoriurbane.com/lipii-sau-turte-fara-drojdie-reteta-de-placinte-simple-la-tigaie-de-post/