Rețetă de lapte de bou. O rețetă tradițională veche, care obișnuia să se prepare în special în perioadele de post. Există mai multe moduri de gătire a acestui preparat, în funcție de regiunile țării. Iată ingredientele necesare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de lapte de bou. Deși acest preparat nu are o foarte mare popularitate astăzi, este foarte ușor de făcut, iar rezultatul va fi peste așteaptări. Rețeta este una străveche, iar timpul de preparare este de numai 10 minute. Pentru acest preparat, veți avea nevoie de câteva numai ingrediente, care se regăsesc în bucătăria oricui. Dacă vrei să încerci un preparat tradițional, nu ezita recomandarea noastră.
Citește și: Rețetă de fursecuri cu ciocolată
Citește și: Cel mai bun sos de piper verde
Citește și: Rețetă de ouă cu brânză la cuptor
Citește și: Rețetă de chec cu mac și glazură de lămâie
Rețetă de lapte de bou – Ingrediente
4 căni de semințe crude
1 l de lapte
Sare
Mălai
Apă
Rețetă de lapte de bou – Mod de preparare
1. Începeți cu semințele. Acestea se părjesc în cuptor, apoi se macină fin.
2. Ulterior, puneți laptele la fiert. Când începe să clocotească, adăugați făina obținută din semințe și amestecați până veți obține o pastă groasă, potrivit substantial.ro.
3. În această etapă, se adaugă sarea și se mai lasă la fiert timp de 10 minute. Între timp, se pregătește o mămăligă tare.
4. După ce s-a răcit mămăliga, aceasta se taie în felii și se consumă cu fiertura se lapte și semințe. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik