Rețetă de icre de fasole. Perfectă în perioada de post

.

Dacă nu ați încercat până acum tradiționala rețetă de icre de fasole, este momentul potrivit, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în post. Este un preparat extrem de gustos, sățios, și poate fi consumat ca atare, dar și ca garnitură, alături de carne, dacă nu țineți post.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de icre de fasole. Mulți confundă fasolea bătută cu icrele de fasole, însă între cele două delicioase preparate există o diferență. În timp ce la fasolea bătută se adaugă usturoi în interior și ceapă prăjită (cu sos de roșii sau boia) pe deasupra, icrele de fasole conțin ceapă tocată în interior (la fel ca salata de icre), dar și zeamă de lămâie. Iată cât de simplu se prepară!

Rețetă de icre de fasole

Este o rețetă extrem de simplu de făcut, necesită puține ingrediente, care, de altfel, se găsesc în cămara oricărei gospodine, și este un preparat perfect pentru perioada de post. Mai mult, icrele de fasole se pot consuma și alături de fripturi sau doar ca atare. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a le prepara!


Citește și: Rețetă fasole bătută. Ieftină și delicioasă

Citește și: Ciorbă de burtă. Rețeta clasică, pas cu pas

Citește și: Rețeta originală de tiramisu. Cum se face cel mai popular desert Italian

Citește și: Rețetă pentru cele mai delicioase clătite la cuptor, cu brânză și prosciutto

Ingrediente

  • 250 g fasole albă mare
  • 1 ceapă (poate fi și verde)
  • sare
  • piper (după gust)
  • zeama de la 1 lămâie
  • 100 ml ulei
  • pătrunjel (opțional)

Cum se prepară icrele de fasole

Se alege fasolea, se spală, iar apoi se pune la fiert. Când începe să lase spumă, se aruncă apa și se completează cu apă fierbinte. Se repetă operațiunea de 3 ori. În ultima apă se pune și sare. După ce fasolea a fiert, se strecoară și se lasă la scurs. Apoi, se îndepărtează cojile (de aceea e indicată o fasole cu bobul mare). Dacă nu aveți răbdare pentru această operațiune, puteți folosi fasole cu bob obișnuit. Dar dacă scoateți cojile, fasolea va fi incredibil de cremoasă după gătire.


Se pun boabele într-un blender, se adaugă în ploaie uleiul, sarea și piperul și se mixează până ce icrele de fasole capătă consistența dorită. La final, adăugați ceapa tăiată mărunt, ca pentru icre. Dacă vă place, puteți adăuga ceapă verde sau/și pătrunjel. Se servește pe felii de pâine prăjită.

Foto: Shutterstock