Rețetă de halva de casă. Un desert de post delicios

 Mirea Roxana
.

Rețetă de halva de casă. Foarte mulți dintre noi iubim acest preparat, mai ales că acum ne aflăm în postul Paștelui și mai simțim nevoia să mâncăm ceva dulce, dar care să nu conțină lapte sau ouă. Rețeta aceasta este perfectă pentru perioada în care ne aflăm.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de halva de casă. Un desert de post ideal pentru care nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente și nici de vreun talent culinar aparte. Trebuie doar să vă puneți șorțul și să intrați în bucătărie. Rezultatul îi va da pe spate pe cei dragi.

Rețetă de halva de casă – Ingrediente

300 g semințe de floarea soarelui

150 g unt de cocos sau unt de cacao

150 g zahăr pudră

1 linguriță vanilie

Se adaugă după gust cacao, rom, cafea, merișoare, stafide

Citește și: Chec de post cu nuci.Rețetă rapidă și gustoasă

Citește și: Tartă cu lămâie.Rețeta lui Florin Dumitrescu

Citește și: Rețeta lui Alex Velea la Chefi la Cuțite:Butter chicken sau pui indian

Citește și: Pizza de post.Rețeta lui Mino de la Chefi la Cuțite

Rețetă de halva de casă – Mod de preparare

1. Luați o tigaie care să fie uscată și căliți semințele de floarea soarelui. Trebuie să fiți atenți să nu le lăsați prea mult pentru că semințele se vor rumeni prea tare.

2. După ce le-ați călit, lăsați semințele să se răcească, după care urmează să le mărunțiți cu ajutorul unui robot de bucătărie sau chiar cu un aparat de măcinat cafeaua.

3. După ce ați măcinat semnințele, adăugați zahărul, vanilia și celelalte arome, după care puneți untul topit. Totul se amestecă foarte bine. Compoziția trebuie să iasă densă, nu uscată. De asemenea, nu trebuie să adăugați nici foarte mult unt întrucât compoziția va avea o consistență grasă.

4. Apoi, luați o tavă adâncă, așterneți o folie alimentară de plastic și se toarnă compoziția de halva. După ce o veți presa bine cu ajutorul unei linguri, acoperiți totul cu o altă bucată de folie alimentară, potrivit spynews.ro.

5. După care, totul se lasă la frigider timp de 3 ore sau mai mult. Când timpul s-a scurs, preparatul se taie cubulețe și numai bună de mâncat.

Poftă bună!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton